Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.5°C24.3°C
4 BF 29%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.3°C24.8°C
4 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
24.9°C28.7°C
4 BF 39%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.8°C23.8°C
4 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
23.4°C24.9°C
3 BF 23%
Νομική Κομοτηνής / Ασκήθηκαν κατηγορίες σε βάρος 12 φοιτητών - «Τα ΜΑΤ με ξύλο μας έβαλαν στις κλούβες»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νομική Κομοτηνής / Ασκήθηκαν κατηγορίες σε βάρος 12 φοιτητών - «Τα ΜΑΤ με ξύλο μας έβαλαν στις κλούβες»

Συγκέντρωση στην Κομοτηνή
(paratiritis-news.gr)

Όχι μόνο χτύπησαν τους φοιτητές στη Νομική Σχολή Κομοτηνής η οποία από το πρωί της Δευτέρας τελούσε υπό κατάληψη, αλλά άσκησαν κατηγορίες σε 12 από τους 18 προσαχθέντες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι και οι 18 προσαχθέντες από την επέμβαση της Αστυνομίας στην Νομική Κομοτηνής. Σε βάρος 12 φοιτητών ασκήθηκαν κατηγορίες για «διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας». Όπως αναφέρει ο 902.gr, κατά την έξοδό τους από το κτήριο της αστυνομίας έγιναν δεκτοί με χειροκροτήματα και συνθήματα από εκατοντάδες συγκεντρωμένους που από την πρώτη στιγμή απαίτησαν την άμεση απελευθέρωσή τους.

«Ήρθαν τα ΜΑΤ και με σπρωξίματα, ξύλο, μας έβαλαν στις κλούβες» περιέγραψε φοιτητής στην κάμερα, έχοντας εμφανή σημάδια στο πρόσωπό του από την εισβολή των αστυνομικών δυνάμεων.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα τη Δευτέρα (5/2) εξελίχθηκαν εικόνες ντροπής, με τα ΜΑΤ να να προχωρούν σε βιαιότητες κατά των φοιτητών και μπαράζ προσαγωγών. Σύμφωνα με το paratiritis-news.gr, τρεις τουλάχιστον κλούβες των ΜΑΤ βρέθηκαν στον χώρο, μπαίνοντας στην Νομική και απομακρύνοντας άτομα που βρισκόταν μέσα στο κτίριο. Συνολικά έγιναν 18 προσαγωγές φοιτητών και βιαιοπραγίες από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Ο φοιτητικός σύλλογος του ΔΠΘ με ψήφισμά του καταγγέλλει «την προκλητική εισβολή της αστυνομίας στο ΔΠΘ με σκοπό να εκκενώσει την αποφασισμένη κατάληψη του ΦΣ Νομικής ΔΠΘ. Η αστυνομία με δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν προσαγάγει αναίτια φοιτητές και φοιτήτριες του συλλόγου. Η χυδαία στάση της κυβέρνησης δεν θα περάσει!

Αφού πρώτα προσπάθησε με απειλές για εισαγγελικές παρεμβάσεις, με τηλεξεταστικες και στοχοποιήσει στις διοικήσεις των σχολών, τώρα επιτίθεται ευθέως στους ΦΣ και στους ώμους ασύλου! Τόσο πολύ φαίνεται να φοβάται τον δίκαιο αγώνα των φοιτητών Να αποχωρήσουν εδώ και τώρα οι δυνάμεις καταστολής από το άσυλο. Να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες συμφοιτητές μας!» τονίζει ο φοιτητικός σύλλογος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL