Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.9°C23.7°C
3 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.0°C23.2°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
22.0°C22.1°C
0 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.8°C21.5°C
4 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.2°C21.9°C
4 BF 35%
Νομική Κομοτηνής / Εικόνες ντροπής– Εισβολή των ΜΑΤ και ξύλο σε φοιτητές – 18 προσαγωγές (βίντεο)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νομική Κομοτηνής / Εικόνες ντροπής– Εισβολή των ΜΑΤ και ξύλο σε φοιτητές – 18 προσαγωγές (βίντεο)

ΜΑΤ κατά φοιτητών

Δεν έχει τέλος ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης καθώς τα ΜΑΤ αυτή τη φορά χτύπησαν φοιτητές της Νομικής Κομοτηνής, προχωρώντας σε μπαράζ προσαγωγών. Όπως φαίνεται από τα βίντεο που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, δεκάδες άνδρες των ΜΑΤ επιτέθηκαν κατά φοιτητών.

Σύμφωνα με το paratiritis-news.gr, τρεις τουλάχιστον κλούβες των ΜΑΤ βρέθηκαν στον χώρο, μπαίνοντας στην Νομική και απομακρύνοντας άτομα που βρισκόταν μέσα στο κτίριο. Συνολικά έγιναν 18 προσαγωγές φοιτητών και βιαιοπραγίες από τις αστυνομικές δυνάμεις

Ο φοιτητικός σύλλογος του ΔΠΘ με ψήφισμά του καταγγέλλει «την προκλητική εισβολή της αστυνομίας στο ΔΠΘ με σκοπό να εκκενώσει την αποφασισμένη κατάληψη του ΦΣ Νομικής ΔΠΘ. Η αστυνομία με δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν προσαγάγει αναίτια φοιτητές και φοιτήτριες του συλλόγου. Η χυδαία στάση της κυβέρνησης δεν θα περάσει!

Αφού πρώτα προσπάθησε με απειλές για εισαγγελικές παρεμβάσεις, με τηλεξεταστικες και στοχοποιήσει στις διοικήσεις των σχολών, τώρα επιτίθεται ευθέως στους ΦΣ και στους ώμους ασύλου! Τόσο πολύ φαίνεται να φοβάται τον δίκαιο αγώνα των φοιτητών Να αποχωρήσουν εδώ και τώρα οι δυνάμεις καταστολής από το άσυλο. Να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες συμφοιτητές μας!» τονίζει ο φοιτητικός σύλλογος.

Πλήθος κόσμου, φοιτητές, γονείς και μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Κομοτηνής βρίσκονται έξω από το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, ζητώντας την άμεση απελευθέρωση των προσαχθέντων.

Τι δεν λέει η ΕΛΑΣ

Από την πλευρά της το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας με ανακοίνωση επιβεβαιώνει ότι συνολικά έγιναν 18 προσαγωγές, ενώ δεν λέει το παραμικρό για τις εικόνες ντροπής με τη βιαιότητα των ΜΑΤ κατά φοιτητών.

Η ανακοίνωση

«Μεσημβρινές ώρες σήμερα, Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024, πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, για την απομάκρυνση ομάδας ατόμων που εισέβαλε σε αυτό τις πρωινές ώρες σήμερα

Ειδικότερα, ομάδα νεαρών ατόμων επιχείρησε να καταλάβει το κτήριο της Νομικής Σχολής παρεμποδίζοντας τους υπαλλήλους να προσέλθουν στην εργασία τους και  περίπου 400 φοιτητές να προσέλθουν για γραπτή εξέταση, με αποτέλεσμα οι πρυτανικές Αρχές να ζητήσουν τη συνδρομή της Αστυνομίας.

Με άμεση και συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών από Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η απομάκρυνση των ατόμων. Στη διάρκεια της επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν 18 προσαγωγές και ο χώρος αποδόθηκε στις Πρυτανικές Αρχές.

Προανάκριση διενεργεί το Τ.Α Κομοτηνής».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL