Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
16.2°C19.0°C
5 BF 76%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
14.9°C18.9°C
2 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
17.7°C19.4°C
4 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
21 °C
19.4°C20.8°C
3 BF 83%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.6°C14.6°C
2 BF 89%
ΑΠΘ / Εισβολή των ΜΑΤ μετά την πορεία για την προκλητική έφοδο στη Νομική Κομοτηνής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΑΠΘ / Εισβολή των ΜΑΤ μετά την πορεία για την προκλητική έφοδο στη Νομική Κομοτηνής

ΜΑΤ στο ΑΠΘ
Thestival.gr

Επέμβαση πραγματοποίησαν ΜΑΤ το βράδυ της Δευτέρας, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου κατέληξε η πορεία διαμαρτυρίας για την προκλητική εισβολή, νωρίτερα των αστυνομικών δυνάμεων στη Νομική Κομοτηνής, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Όπως αναφέρει το Thestival συγκεντρωμένοι, στη θέα των αστυνομικών δυνάμεων στο ΑΠΘ, σήκωσαν πανό με το σύνθημα «έξω οι μπάτσοι από τις σχολές».

Νωρίτερα μέλη φοιτητικών παρατάξεων και συλλογικοτήτων του αντιεξουσιαστικού χώρου, πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις και πορεία  στο κέντρο της πόλης, για να καταγγείλουν την αστυνομική επέμβαση, για την εκκένωση κατάληψης στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ). Η μία πορεία ξεκίνησε από το ΥΜΑΘ και μέσω κεντρικών οδών κατέληξε στην συμβολή Τσιμισκή και Αγίας Σοφίας, ενώ η δεύτερη ξεκίνησε με συγκέντρωση στην πλατεία Καμάρας και κατέληξε στο campus του ΑΠΘ.

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Δευτέρας εξελίχθηκαν εικόνες ντροπής, με τα ΜΑΤ να να προχωρούν σε βιαιότητες κατά των φοιτητών και μπαράζ προσαγωγών. Σύμφωνα με το paratiritis-news.gr, τρεις τουλάχιστον κλούβες των ΜΑΤ βρέθηκαν στον χώρο, μπαίνοντας στην Νομική και απομακρύνοντας άτομα που βρισκόταν μέσα στο κτίριο. Συνολικά έγιναν 18 προσαγωγές φοιτητών και βιαιοπραγίες από τις αστυνομικές δυνάμεις, με 6 προσαχθέντες να αφήνονται ελεύθεροι το βράδυ της Δευτέρας, χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες και τους υπόλοιπους 12 να τίθενται υπό κράτηση. Οι 12 κρατούνται με την κατηγορία της διατάραξης ομαλής Λειτουργίας Νομικού Προσώπου και αναμένεται να οδηγηθούν την Τρίτη στα δικαστήρια Κομοτηνής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL