Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.2°C26.3°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
3 BF 61%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
26 °C
25.5°C30.4°C
1 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.5°C24.3°C
2 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C21.9°C
4 BF 49%
Νομική Κομοτηνής / Ελεύθεροι οι πρώτοι 6 προσαχθέντες μετά την βίαιη έφοδο των ΜΑΤ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νομική Κομοτηνής / Ελεύθεροι οι πρώτοι 6 προσαχθέντες μετά την βίαιη έφοδο των ΜΑΤ

ΜΑΤ στη Νομική Κομοτηνής δέρνουν φοιτητές
SCREESNSHOT

Ελεύθεροι, χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες, αφέθηκαν οι 6 από τις 18 φοιτητές που προσήχθησαν στη κατάληψη της Νομικής Κομοτηνής, μετά από προκλητική έφοδο των ΜΑΤ.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο Κομοτηνής, δηλώνοντας την συμπαράστασή τους στους φοιτητές της Νομικής του ΔΠΘ και ζητώντας την άμεση απελευθέρωση τους, ενώ όταν αφέθηκαν οι ελεύθεροι οι πρώτοι 6 έγιναν δεκτοί με χειροκροτήματα και συνθήματα, από τους συγκεντρωμένους, σύμφωνα με το 902.gr.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα τη Δευτέρα (5/2) εξελίχθηκαν εικόνες ντροπής, με τα ΜΑΤ να να προχωρούν σε βιαιότητες κατά των φοιτητών και μπαράζ προσαγωγών. Σύμφωνα με το paratiritis-news.gr, τρεις τουλάχιστον κλούβες των ΜΑΤ βρέθηκαν στον χώρο, μπαίνοντας στην Νομική και απομακρύνοντας άτομα που βρισκόταν μέσα στο κτίριο. Συνολικά έγιναν 18 προσαγωγές φοιτητών και βιαιοπραγίες από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Ο φοιτητικός σύλλογος του ΔΠΘ με ψήφισμά του καταγγέλλει «την προκλητική εισβολή της αστυνομίας στο ΔΠΘ με σκοπό να εκκενώσει την αποφασισμένη κατάληψη του ΦΣ Νομικής ΔΠΘ. Η αστυνομία με δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν προσαγάγει αναίτια φοιτητές και φοιτήτριες του συλλόγου. Η χυδαία στάση της κυβέρνησης δεν θα περάσει!

Αφού πρώτα προσπάθησε με απειλές για εισαγγελικές παρεμβάσεις, με τηλεξεταστικες και στοχοποιήσει στις διοικήσεις των σχολών, τώρα επιτίθεται ευθέως στους ΦΣ και στους ώμους ασύλου! Τόσο πολύ φαίνεται να φοβάται τον δίκαιο αγώνα των φοιτητών Να αποχωρήσουν εδώ και τώρα οι δυνάμεις καταστολής από το άσυλο. Να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες συμφοιτητές μας!» τονίζει ο φοιτητικός σύλλογος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL