Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C22.4°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.0°C20.2°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.5°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.9°C20.1°C
2 BF 42%
Κάρπαθος / Τουρκικό σκάφος δίπλα στο ακυβέρνητο φορτηγό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κάρπαθος / Τουρκικό σκάφος δίπλα στο ακυβέρνητο φορτηγό

HELVETIA MARINETRAFFIC ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΚΑΦΟΣ
Marine Traffic

Φορτηγό πλοίο χύδην φορτίου (bulk carriers) που μετέφερε αλάτι από την Νταμιέτα της Αιγύπτου προς το Ρένι της Ουκρανίας, υπέστη αρχικά βλάβη στον κινητήρα του και έμεινε ακυβέρνητο, ενώ έπλεε ανοιχτά της Καρπάθου. Στη συνέχεια ο κυματισμός φαίνεται ότι συνέβαλε στο να σημειωθεί μετατόπιση φορτίου που προκάλεσε κλίση σημαντικού αριθμού μοιρών, που κατά εξειδικευμένα site της ποντοπόρου ναυτιλίας είναι πιθανώς «κρίσιμη».

HELVETIA BULK CARRIER ΦΟΡΤΗΓΟ
MarineTraffic

Κοντά στο πλοίο, που φέρεται να ονομάζεται HELVETIA και να είναι σημαίας Τανζανίας, επιβαίνει πλήρωμα 11 ατόμων, έσπευσαν πολλά παραπλέοντα σκάφη.

Μεταξύ τους, καταγράφεται από τις πλαφόρμες παρακολούθησης της ναυσιπλοΐας, να βρίσκεται τουρκικό σκάφος, πιθανώς της τουρκικής Ακτοφυλακής.

HELVETIA MARINETRAFFIC ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΚΑΦΟΣ
Marine Traffic

Σύμφωνα με πληροφορίες από εξειδικευμένα ελληνικά site, στο σημείο βρίσκονται και σκάφη της Ελληνικής Ακτοφυλακής, ενώ ερμηνεύουν την παρουσία τουρκικών σκαφών ως προσπάθεια αμφισβήτησης των ελληνικών αρμοδιοτήτων έρευνας και διάσωσης στη θάλασσα στην συγκεκριμένη περιοχή.

Στο σημείο οι καιρικές συνθήκες φαίνονται να είναι ήπιες το πρωί της Παρασκευής, με ασθενείς ανέμους και χαμηλό κυματισμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL