Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.1°C20.7°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.5°C18.5°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.4°C18.0°C
4 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C19.9°C
3 BF 40%
Ναυάγιο στα Κύθηρα / Δράμα δίχως τέλος – Επιπλέουν πτώματα εδώ και δύο μέρες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ναυάγιο στα Κύθηρα / Δράμα δίχως τέλος – Επιπλέουν πτώματα εδώ και δύο μέρες

Στιγμιότυπο από το ναυάγιο στα Κύθηρα
EUROKINISSI/ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ

Ξεχειλίζει ο πόνος των συγγενών των άτυχων προσφύγων και μεταναστών του ναυαγίου στα Κύθηρα, καθώς βλέπουν τα άψυχα σώματα των δικών τους ανθρώπων τους να επιπλέουν στη θάλασσα.

Βίντεο που δημοσιοποίησε η Εφημερίδα των Συντακτών, δείχνει τον αδελφό ενός απ' τους νεκρούς του ναυαγίου να έχει φτάσει στα Κύθηρα και να κοιτάζει τη θάλασσα και τα πτώματα των αδικοχαμένων ανθρώπων.

https://www.youtube.com/watch?v=Ays0e4Q1uUI

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο άνθρωπος που έχασε τον αδελφό του έφτασε από τη Φινλανδία μαζί με τον άλλο αδελφό τους και έναν θείο τους και όπως ανέφερε από την οικογένεια του νεκρού αδελφού του διασώθηκαν η σύζυγός του και τα τρία τους παιδιά, 20 19 και 12 ετών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δύο 24ωρα από το τραγικό ναυάγιο και οι κάτοικοι των Κυθήρων, από τον γκρεμό πάνω από το σημείο όπου προσέκρουσε στα βράχια το ιστιοφόρο με τους πρόσφυγες, βλέπουν τα νεκρά πτώματα των ανθρώπων να επιπλέουν στη θάλασσα. Συγκεκριμένα την παρασκευή το απόγευμα διακρίνονταν επτά πτώματα.

Σύμφωνα με τις αρχές, οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν στις σωστικές ομάδες να επιχειρήσουν με ασφάλεια. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν η περισυλλογή των πτωμάτων θα ξεκινήσει μόλις το επιτρέψει ο καιρός.

Υπενθυμίζεται ότι χάρη στις ενέργειες των κατοίκων του νησιού σώθηκαν 80 άνθρωποι και παραμένουν τυπικά αγνοούμενοι άλλοι 15.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ΕΡΤ η οποία επικαλείται μαρτυρίες ανθρώπων που βρίσκονταν στο ιστιοφόρο οι διακινητές έβαλαν 95 ανθρώπους στη βάρκα λέγοντας τους ότι θα είναι μόλις 15. Οι περισσότεροι κλήθηκαν να πλήρωσαν 9.000 – 10.000 ευρώ για το ταξίδι από τα τουρκικά παράλια προς την Ιταλία.

Το ίδιο ρεπορτάζ αναφέρει ότι το λιμενικό διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό διακινητή ο οποίος θα επέβαινε στη βάρκα. Μαρτυρία που επικαλείται η ΕΡΤ αναφέρει ότι ένας από τους χειριστές του ιστιοφόρου έπεσε στη θάλασσα και χάθηκε, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπήρχε και δεύτερος χειριστής του πλοίου, καθώς σε περιπτώσεις τόσο μεγάλου ταξιδιού (6 περίπου ημερών) συνηθίζεται σύμφωνα με το λιμενικό να υπάρχει και δεύτερος χειριστής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL