Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.7°C26.3°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C24.3°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.5°C
0 BF 37%
Εριέττα Κούρκουλου - Λάτση / Θα συμμετάσχει στις νομικές κινήσεις για την θανάτωση του χιμπατζή από το Αττικό Πάρκο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εριέττα Κούρκουλου - Λάτση / Θα συμμετάσχει στις νομικές κινήσεις για την θανάτωση του χιμπατζή από το Αττικό Πάρκο

Εριεττα κουρκουλου Λατση
ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ/intimenews

Συμπαραστάτες στη νομική διαδικασία «στην υπόθεση της δολοφονίας του χιμπατζή, που διέφυγε από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο και δολοφονήθηκε άγρια, ενώ ήταν δυνατό να αναισθητοποιηθεί» δήλωσαν ο Βύρων Βασιλειάδης και η Εριέττα Κούρκουλου – Λάτση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως ανακοίνωσε το γραφείο του ποινικολόγου Αλέξη Κούγια το ζευγάρι επικοινώνησε και δήλωσε «ότι συμπαρίστανται με όλες τους τις δυνατότητες στην υπόθεση της δολοφονίας του χιμπατζή, που διέφυγε από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο και δολοφονήθηκε άγρια, ενώ ήταν δυνατό να αναισθητοποιηθεί».

Παράλληλα, η ιδρύτρια της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης A Promise to Animals και ο σύζυγός της δήλωσαν «ότι θα είναι παρόντες στην οιαδήποτε διαδικασία, η οποία θα αναδείξει παράνομες συμπεριφορές των υπευθύνων του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου και των εκτελεστών του ανυπεράσπιστου ζώου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπενθυμίζεται ότι από την πλευρά του, ο ιδρυτής του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, Ζαν Ζακ Λεσουέρ περιορίστηκε να υποβαθμίσει το περιστατικό, σημειώνοντας ότι ήταν αποτέλεσμα «διαμάχης στην ομάδα των χιμπατζήδων», ενώ και αυτός υποστήριξε ότι η επιτροπή θα απαντήσει στο πόρισμά της αν τηρήθηκαν ή όχι τα μέτρα ασφαλείας.

«Το περιστατικό είναι πολύ απλό, αν επιτρέπεται να χρησιμοποιήσω αυτή τη λέξη. Υπήρχε μία έντονη διαμάχη μέσα στην ομάδα των χιμπατζήδων, έχουμε εννιά, είναι ένας μεγάλος χώρος, όλα αυτά τα ζώα έχουν γεννηθεί σε ελεγχόμενο περιβάλλον. Τα τέσσερα από αυτά έχουν γεννηθεί σε εμάς, ο Μπαζού είναι μαζί μας 15 χρόνια, 12 χρόνια πριν στη Γαλλία. Ο Μπαζού κυνηγήθηκε από την υπόλοιπη ομάδα και στην έξαρση αυτής της διαμάχης, βγήκε έξω, πέρασε τα ηλεκτροφόρα καλώδια και βγήκε, έξω. Βρέθηκε στον εξωτερικό χώρο του Πάρκου και εν συνεχεία βγήκε έξω στο πάρκινγκ» περιέγραψε. Υποστήριξε δε ότι επρόκειτο για «ακραία περίπτωση», ενώ επανέλαβε ότι τηρήθηκαν τα διεθνή πρωτόκολλα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL