Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
14.7°C19.3°C
1 BF 86%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
13 °C
12.1°C14.5°C
1 BF 91%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
15.0°C17.1°C
4 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
19 °C
17.7°C19.9°C
0 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Ομίχλη
12 °C
11.9°C13.0°C
0 BF 100%
Κυριάκος Μητσοτάκης / Φιέστα στο Αγλαΐα Κυριακού πάνω από γκρεμισμένες αίθουσες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κυριάκος Μητσοτάκης / Φιέστα στο Αγλαΐα Κυριακού πάνω από γκρεμισμένες αίθουσες

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Ακόμα ένα επικοινωνιακό σόου έδωσε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκεπτόμενος τα παιδιατρικά νοσοκομεία «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού», στο περιθώριο της τελετής παράδοσης του έργου ανακαίνισης από τον ΟΠΑΠ στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Ο πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, Θάνο Πλεύρη και Μίνα Γκάγκα, εγκαινίασε χώρους στον 2ο και τον 3ο όροφο του «Αγλαΐα Κυριακού». Ωστόσο, λίγα μέτρα πιο κάτω, στον 1ο όροφο, η εικόνα είναι αποκαρδιωτική, καθώς αυτό που συναντάει κάποιος είναι ένα... γιαπί!

Συγκεκριμένα, στις αρχές του έτους έπεσε το ταβάνι του 1ου ορόφου, πάνω σε γραφείο γιατρού του νευρολογικού τμήματος! Ο γιατρός για καλή του τύχη δεν ήταν στον χώρο, καθώς, όπως αναφέρουν γιατροί που έχουν εικόνα της ζημιάς, αν έπεφτε πάνω του ο όγκος του ταβανιού, δεν θα ζούσε αυτή τη στιγμή. Η διοίκηση του νοσοκομείου αποφάσισε να μετακινήσει τα τμήματα που στεγάζονταν στον 1ο όροφο, τα οποία ήταν τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, για να ανακαινίσει τον χώρο και να επιδιορθώσει τη ζημιά στο ταβάνι.

Η μεταφορά των ιατρείων όμως επεφύλασσε μια αρνητική έκπληξη για τους γιατρούς, καθώς εγκαταστάθηκαν σε έναν χώρο πλήρως ακατάλληλο για ιατρείο, όπως τονίζουν οι ίδιοι στην ΑΥΓΗ. Παρ' όλα αυτά, έκαναν υπομονή αναμένοντας την ανακαίνιση του ορόφου όπου στεγάζονταν προηγουμένως. Ωστόσο, την προηγούμενη εβδομάδα, ήρθε η δεύτερη αρνητική έκπληξη, καθώς ενημερώθηκαν ότι δεν είναι δυνατή η ανακαίνιση του 1ου ορόφου και θα πρέπει να δουλέψουν σε τριτοκοσμικές συνθήκες και σε χώρους που είναι πλέον ακατάλληλοι για να στεγάσουν ένα ιατρείο νοσοκομείου. Μάλιστα, επειδή είχαν ξεκινήσει κάποιες εργασίες, ο 1ος όροφος αυτή τη στιγμή θυμίζει... οικοδομή. Λίγα μέτρα πιο πάνω, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστηνε τη δική του φιέστα, τονίζοντας ότι η κυβέρνησή του έχει κάνει τα πάντα για να αναβαθμίσει το ΕΣΥ...

Οργισμένοι υγειονομικοί

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού και το σόου που στήθηκε προκάλεσαν την οργή των υγειονομικών. Υπογραμμίζουν στην ΑΥΓΗ ότι η χθεσινή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με φόντο την έλλειψη προσωπικού, καθώς δεν προκηρύσσονται θέσεις ούτε καν για επικουρικούς. Παράλληλα, είναι σχεδόν σίγουρο ότι το πλάνο της κυβέρνησης είναι η πλήρης ενοποίηση του οργανογράμματος με το παιδιατρικό νοσοκομείο «Η Αγία Σοφία».

Nέο πρωθυπουργικό νεύμα προς τα επιχειρηματικά συμφέροντα

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να επαναλάβει τις κυβερνητικές προθέσεις για συρρίκνωση του ΕΣΥ. «Θα συνεχίσουμε τη συνεργασία μας με τον ιδιωτικό τομέα, ο οποίος στάθηκε αρωγός στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και κατά τα δύσκολα χρόνια της πανδημίας» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στην τελετή παράδοσης του έργου ανακαίνισης, από τον ΟΠΑΠ, των παιδιατρικών νοσοκομείων «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού», δίνοντας τον τόνο των συνολικών μεταρρυθμίσεων στον χώρο της Υγείας, που άνοιξαν με το πρόσφατα ψηφισθέν νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια και τον ΕΟΠΥΥ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL