Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.3°C
4 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.0°C18.8°C
3 BF 58%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.6°C17.0°C
4 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C18.8°C
6 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C20.2°C
2 BF 59%
8 Μάρτη / Μεγάλη διαδήλωση στην Αθήνα για τη μέρα της γυναίκας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

8 Μάρτη / Μεγάλη διαδήλωση στην Αθήνα για τη μέρα της γυναίκας

EUROKINISSI/ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

Όλοι οι δρόμοι οδηγούσαν σήμερα το απόγευμα στο Σύνταγμα για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Γυναικείες οργανώσεις, σωματεία, συλλογικότητες πραγματοποίησαν προσυγκεντρώσεις σε διάφορα σημεία του κέντρου της Αθήνας και προχωρούν συντεταγμένα σε μπλοκ προς το Σύνταγμα.

Στην απογευματινή φεμινιστική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκαν δρώμενα για τα γυναικεία δικαιώματα, ενώ συμμετέχει και η Ανοιχτή Ορχήστρα με τραγούδια.

Στη διαδήλωση συμμετείχαν χιλιάδες γυναίκες και μέσω της οδού Πανεπιστημίου, Πεσμαζόγλου και Σταδίου έφθασαν στο Σύνταγμα. Η διαδήλωση ολοκληρώθηκε με μουσική διαμαρτυρία της Ανοιχτής Ορχήστρας μπροστά απ' τη Βουλή.

 
https://youtu.be/v3nLlA9Zpqs
avgi.gr
 
https://youtu.be/uo4md4yt5gE

H φεμινιστική ομάδα Μωβ, στην πλατεία Κοραή, έστησε θεατρικό σκηνικό παρουσιάζοντας τους ρόλους στους οποίους καταχωρεί η κοινωνία στη γυναίκα, όπως της μητερας της εργαζομενης στο γραφειο, τη καθαρίστριας, της μάνας, της γυναίκας που ντυνεται προκλητικά κατά τα οπισθοδρομικά μυαλά. Της γυναίκας άγραφο χαρτί που κάθεται να της κολλάνε ταμπέλες λέγοντας της τι θέλουν να γίνει.

Από πίσω ακούστηκαν οι συνηθισμένες στερεότυπες φράσεις που ακούμε στα μμε στα καφενεία, στην κοινωνία, για τις γυναικες που ήθελαν και τάπαθαν, μέχρι που κατέληξε η δραση στο σύνθημα που ακούγεται στο παρακάτω βίντεο: «Ούτε δούλα, ούτε και κυρά, πάντα φεμινίστρια και πάντα antifa».

Το πρωί είχε προηγηθεί άλλη δυναμική και μαζική πορεία από γυναικείες οργανώσεις στο κέντρο της Αθήνας για την Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα της Γυναίκας. Στην πορεία ήταν συνδικαλιστικές οργανώσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σωματεία και η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.

https://youtu.be/TLBAf2b2P34
avgi.gr
avgi.gr
https://youtu.be/US3g4HAXr7Ehttps://youtu.be/wPU_IKVsAschttps://youtu.be/bKq2wVOKRDo

Φωτορεπορτάζ: Κώστας Παπαντωνίου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL