Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
17.5°C21.8°C
2 BF 44%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.9°C22.1°C
2 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.4°C
4 BF 62%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.8°C20.2°C
5 BF 47%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.0°C19.9°C
2 BF 40%
Δολοφονία 19χρονου / Σεσημασμένος χούλιγκαν ο φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας του Άλκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δολοφονία 19χρονου / Σεσημασμένος χούλιγκαν ο φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας του Άλκη

Το σημείο δολοφονίας του 19χρονου

Ως σεσημασμένος σκληρός χούλιγκαν παρουσιάζεται από τις αστυνομικές αρχές ο 23χρονος που συνελήφθη ως βασικός ύποπτος για τη δολοφονία του 19χρονου  Άλκη, που χθες οδηγήθηκε σε κλίμα οδύνης και αγανάκτησης στην τελευταία του κατοικία.

Ο 23χρονος που φέρεται να έκοψε το νήμα της ζωής του  Άλκη, μαζί με άλλα περίπου δέκα άτομα, θα οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό και των άλλων δραστών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συλληφθείς είναι αλβανικής καταγωγής, διαβιεί νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα και είναι οργανωμένος οπαδός σε σύνδεσμο οπαδών του ΠΑΟΚ. Μάλιστα, ήταν γνωστός στις αστυνομικές αρχές, αφού στο παρελθόν είχε συλληφθεί για άσκηση οπαδικής βίας, ενώ η δίκη του εκκρεμεί από το 2019.

Ως έναν από τους δράστες αναγνώρισε τον 23χρονο και ο ένας από τους δύο φίλους του άτυχου  Άλκη, θύματα άγριου ξυλοδαρμού και εκείνοι από την ομάδα των χούλιγκαν, που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» με τραύματα.

Αστυνομικές πηγές λένε ότι είναι το άτομο που κρατούσε το δρεπάνι και άρα είχε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη δολοφονία του 19χρονου. Η αστυνομία έφτασε στη σύλληψή του αφού τον ταυτοποίησε ως ιδιοκτήτη τού ενός από τα δύο αυτοκίνητα που έστησαν το μπλόκο στην παρέα του  Άλκη, ενώ έχει συλλέξει και άλλα επιβαρυντικά στοιχεία εις βάρος του από τις κάμερες ασφαλείας καταστημάτων στον τόπο του εγκλήματος.

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. υποστηρίζουν πως σύντομα θα ταυτοποιηθούν και θα συλληφθούν και οι άλλοι νεαροί χούλιγκαν που συμμετείχαν στη δολοφονική επίθεση εις βάρος των τριών παιδιών στη Χαριλάου, ενώ το βράδυ της Τρίτης αστυνομικοί έκαναν έφοδο στα γραφεία του συνδέσμου του ΠΑΟΚ «Θύρα 4», από όπου κατασχέθηκαν δοκάρια, κράνη μηχανής, φτυάρια, μαχαίρια και σουγιάδες κ.ά. Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν έχει γίνει γνωστό αν ο 23χρονος ομολόγησε για όσα του καταλογίζονται.

Αλλες δύο καταγγελίες για ξυλοδαρμούς από χούλιγκαν

Η Θεσσαλονίκη, όπως εξάλλου και όλη η χώρα, έχει «μουδιάσει» από αυτή την υπόθεση. Υπάρχει έντονος προβληματισμός για τα όλο και πιο συχνά και όλο και πιο άγρια περιστατικά τυφλής οπαδικής βίας, τα οποία πλέον δεν περιορίζονται εντός των γηπέδων, αλλά επεκτείνονται στους δρόμους και στις πλατείες της πόλης.

Χθες πατέρας κατήγγειλε στην ΕΡΤ3 ότι τα ανήλικα παιδιά του δέχτηκαν παρόμοια απρόκλητη επίθεση από ομάδα περίπου δέκα χούλιγκαν έξω από το ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς» το περασμένο Σάββατο. Το ένα κατάφερε να ξεφύγει τρέχοντας από το σημείο και περνώντας, με κίνδυνο της ζωής του, την κεντρική παραλιακή λεωφόρο, ενώ το δεύτερο ξυλοκοπήθηκε άγρια και στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε ότι είχε κάκωση στο συκώτι του. Ουδείς γνωρίζει τι θα γινόταν αν εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο δεν σταματούσαν τους δράστες... Επίσης, ακόμη ένας νεαρός κατήγγειλε πως έπεσε και αυτός θύμα άγριου ξυλοδαρμού από χούλιγκαν και ότι πλέον φοβάται να κυκλοφορήσει μόνος του.

Το ύστατο χαίρε στον Άλκη

Δεν υπάρχουν λέξεις για να αποτυπώσουν την οδύνη, τη θλίψη, τον πόνο και το βαρύ πένθος στην κηδεία του  Άλκη. Πολύς ο κόσμος, άπειρα τα στεφάνια από όλες σχεδόν τις ΠΑΕ, αθλητικούς και τοπικούς παράγοντες, από κόμματα και αθλητικούς συλλόγους.  Άπειρα και τα λευκά γαρίφαλα που κρατούσε ο κόσμος για να πει το ύστατο χαίρε στον αδικοχαμένο νεαρό.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς του παιδιού, που δεν πιστεύουν ακόμη ότι κόπηκε τόσο άδικα το νήμα της ζωής του  Άλκη, από ανεγκέφαλους που τον «εκτέλεσαν» επειδή υποστήριζε τον Άρη και όχι τη δική τους ομάδα. Εύχονται αυτό να είναι το τελευταίο αίμα που ποτίζει τον παραλογισμό της οπαδικής βίας, ενώ ο πατέρας του πρότεινε να γίνει ένα φιλικό παιχνίδι ανάμεσα στις ομάδες του  Άρη και του ΠΑΟΚ προκειμένου να σταλεί στην κοινωνία ένα ηχηρό μήνυμα για τον οριστικό τερματισμό της οπαδικής βίας και τα έσοδα να διατεθούν σε κάποιο φιλανθρωπικό ίδρυμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL