Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.8°C20.7°C
2 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C18.0°C
3 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.0°C18.8°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.3°C20.8°C
3 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C16.3°C
1 BF 53%
Χίος / Ρατσιστικές χυδαιότητες κατά προσφύγων από γαλάζιο στέλεχος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χίος / Ρατσιστικές χυδαιότητες κατά προσφύγων από γαλάζιο στέλεχος

Πρόσφυγες και μετανάστες στη Χίο
EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ)

Σε μία ρατσιστική χυδαιότητα σε βάρος των προσφύγων και μεταναστών προχώρησε ο Λευτέρης Μπλάτζιος, πρόεδρος της τοπικής ΝΔ στη Χίο και εκλεκτός του υπουργού Νότη Μηταράκη. Το γαλάζιο στέλεχος έφτασε στο σημείο να παραλληλίσει τους πρόσφυγες με τον κορωνοϊό.

Στη προσπάθειά του να στηρίξει την πολιτική κατασκευής της κλειστής δομής φυλακής για πρόσφυγες στο νησί έγραψε στο Facebook: «Οι μεταναστευτικές ροές είναι η αρρώστια, ο κορωνοϊός. Και οι κλειστές δομές είναι το εμβόλιο...».

Συγκεκριμένα, έγραψε τα εξής:

«Ένας επίκαιρος παραλληλισμός ίσως μας βοηθήσει να αντιληφθούμε καλύτερα το θέμα που προκύπτει με τη δημιουργία κλειστής ελεγχόμενης δομής. Οι μεταναστευτικές ροές είναι η αρρώστια, ο κορωνοιός. Ως καινούριος ιός είναι κάτι που μας φοβίζει γιατί το άγνωστο προκαλεί τρόμο.

Σιγά σιγά όμως μάθαμε τον ιό και πως να τον αντιμετωπίσουμε. Η κλειστή ελεγχόμενη δομή είναι το εμβόλιο που μας θωρακίζει. Ακόμα κι αν κάποιος είναι εμβολιασμένος δεν πρέπει να εφησυχάζεται διότι μπορεί ακόμα να κολλήσει τον ιό. Έτσι απαιτείται συνεχής επαγρύπνηση, ήτοι φύλαξη των συνόρων, αποσυμφόρηση των νησιών, ταχύρρυθμων διαδικασιών εξέτασης αιτημάτων ασύλου κλπ. Όταν όμως υπάρχει έξαρση του ιού είναι καλύτερα να είσαι εμβολιασμένος (κλειστή ελεγχόμενη δομή) για να αποφύγεις την εντατική (κήπος, Σούδα)».

Ανάρτηση Λευτέρη Μπλάτζιου

«Απαράδεκτη και παραληρηματική»

«Η ανάρτηση του προέδρου της ΔΕΕΠ Χίου της ΝΔ κ. Λευτέρη Μπλάτζιου, με την οποία προσομοιάζει τη σχεδιαζόμενη δομή του κ. Μηταράκη με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού είναι απαράδεκτη και παραληρηματική» σχολιάζει ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Χίου Ανδρέας Μιχαηλίδης και η συντονίστρια ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Χίου Βάσω Μιχαλοπούλου.

«Ο παραλληλισμός της μετανάστευσης και της προσφυγιάς με έναν μολυσματικό ιό παραπέμπει σε πρακτικές και ιδεολογίες εποχών καταδικασμένων στην ιστορική συνείδηση του λαού μας.

Καλούμε τον κ. Μπλάτζιο να ανακαλέσει τη δήλωση ως τουλάχιστον άτυχη, τη δε Νέα Δημοκρατία να εγκαλέσει το στέλεχός της» τονίζουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL