Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
14.7°C19.3°C
1 BF 86%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
13 °C
12.1°C14.5°C
1 BF 91%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
15.0°C17.1°C
4 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
19 °C
17.7°C19.9°C
0 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Ομίχλη
12 °C
11.9°C13.0°C
0 BF 100%
Κορωνοϊός / Παράταση και επίσημα στα μέτρα σε εστίαση και διασκέδαση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Παράταση και επίσημα στα μέτρα σε εστίαση και διασκέδαση

ΕΣΤΙΑΣΗ

Την παράταση των υφιστάμενων περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας για μια ακόμη εβδομάδα, έως δηλαδή τις 23 Ιανουαρίου ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας μετά από  σχετική εισήγηση της επιτροπή των εμπειρογνωμόνων.

Τις τελευταίες μέρες αρκετά μέσα έκαναν λόγο για χαλάρωση των μέτρων σε εστίαση και γήπεδα όμως η εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων, έκανε τους ειδικούς να εμφανίζονται ιδιαίτερα επιφυλακτικοί, σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Πιο συγκεκριμένα, οι επιστήμονες δεν σταματούν να επαναλαμβάνουν ότι και με το άνοιγμα των σχολείων χωρίς ουσιαστικά μέτρα η πανδημία προελαύνει και τα νοσοκομεία βρίσκονται στο κόκκινο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για το ζήτημα ρωτήθηκε χθες και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και όπως είπε η κυβέρνηση θα περιμένει την εισήγηση των Ειδικών που συνεδριάζουν σήμερα προκειμένου να αποφασίσει.

Τα μέτρα που ισχύουν σήμερα

  • Τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης λειτουργούν έως τις 12 τα μεσάνυχτα χωρίς μουσική, 6 άτομα ανά τραπέζι, όχι όρθιοι και μετρική απόσταση στα τραπεζοκαθίσματα. Μέσα στις απαγορεύσεις είναι και η απαγόρευση διενέργειας εκδήλωσης πάρτι σε δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο, για να αποφευχθεί η μεταφορά τής διασκέδασης σε άλλους χώρους.
  • Η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95) ή διπλής στα σούπερ μάρκετ, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και όπου υπάρχει συνωστισμός, όπως και από τους εργαζόμενους στην εστίαση, είναι υποχρεωτική.
  • Εφαρμογή τηλεργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έως 50% και κυλιόμενο ωράριο, ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε υπηρεσίας.
  • Επισκεπτήριο μόνο με PCR test 48 ωρών σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και νοσοκομεία, ενώ στα νοσηλευτικά ιδρύματα απαγορεύεται η είσοδος σε ιατρικούς επισκέπτες.
  • Στα γήπεδα η πληρότητα εμβολιασμένων θεατών είναι έως το 10% της χωρητικότητας τους, με πλαφόν θεατών τα 1.000 άτομα. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα οι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL