Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.3°C22.4°C
2 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 87%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
18.8°C23.2°C
4 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
29 °C
26.1°C28.8°C
4 BF 24%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
15.9°C16.9°C
0 BF 88%
Κορωνοϊός / Διαρρέουν χαλάρωση μέτρων παρά την επέλαση της «Όμικρον»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Διαρρέουν χαλάρωση μέτρων παρά την επέλαση της «Όμικρον»

εστίαση
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Προς άρση ορισμένων μέτρων για τη διασπορά της πανδημίας στην εστίαση, που ισχύουν έως την Κυριακή 16/1, φέρεται να προσανατολίζεται η κυβέρνηση, η οποία έχει επιλέξει την ανοσία της αγέλης.

Στην αντίπερα όχθη οι επιστήμονες δεν σταματούν να επαναλαμβάνουν ότι και με το άνοιγμα των σχολείων χωρίς ουσιαστικά μέτρα η πανδημία προελαύνει και τα νοσοκομεία βρίσκονται στο κόκκινο. Μάλιστα, μέλη της επιτροπής των ειδικών φέρονται να προτείνουν την παράταση των μέτρων έως και τις 23 Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε μόνο για σήμερα 27.776 νέα κρούσματα, ενώ άλλοι 85 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω του κορωνοϊού.

Ήδη στελέχη της κυβέρνησης, τα οποία αύριο αναμένεται να έχουν άτυπη σύσκεψη για το ενδεχόμενο χαλάρωσης των μέτρων, διαρρέουν προς τον Τύπο ότι στο «τραπέζι» βρίσκονται δύο σενάρια.

Το πρώτο αφορά στην επαναφορά της μουσικής στην εστίαση, χωρίς ωστόσο να αλλάζει το κλείσιμο των καταστημάτων στις 12:00 το βράδυ. Παράλληλα, οι ίδιες πληροφορίες σημειώνουν ότι υπάρχει η σκέψη και για αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα.

Σημειώνεται ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο χαλάρωσης των μέτρων που επιβλήθηκαν κατά τη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων εορτών.

Ο ίδιος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «την Τετάρτη υπάρχει η νέα συνεδρίαση της Επιτροπής των Ειδικών. Σταθμίζονται τα δεδομένα, αξιολογούνται, θα γίνουν οι εισηγήσεις της και η Κυβέρνηση θα πάρει τις αποφάσεις της, τις οποίες θα ανακοινώσει έγκαιρα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL