Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.8°C22.2°C
2 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C22.2°C
3 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.8°C21.0°C
4 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.5°C22.7°C
1 BF 73%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C19.1°C
0 BF 94%
Κυριάκος Μητσοτάκης / Πανηγυρίζει για τα 15.000 κρούσματα στους μαθητές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κυριάκος Μητσοτάκης / Πανηγυρίζει για τα 15.000 κρούσματα στους μαθητές

Μητσοτάκης
(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Εκτός πραγματικότητας και αυτοθαυμαζόμενος εμφανίστηκε και για το άνοιγμα των σχολείων ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τη στιγμή που γονείς και εκπαιδευτική κοινότητα είναι στα κάγκελα εξαιτίας της απουσίας σοβαρού υγειονομικού πρωτοκόλλου για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πρωθυπουργός με ανάρτησή του στο Facebook ούτε λίγο, ούτε πολύ, πανηγυρίζει για τα 15.000 κρούσματα που εντοπίστηκαν στους μαθητές, υποστηρίζοντας στη δήλωσή του ότι «χάρη στο σύστημα των μαζικών τεστ, εντοπίστηκαν πάνω από 15.000 κρούσματα κορωνοϊού τα οποία, διαφορετικά, θα κυκλοφορούσαν στην κοινότητα μεταδίδοντας πολύ πιο εύκολα τον ιό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για μια ακόμα φορά προσπάθησε να εμφανιστεί εκ των «πρωταθλητών» στην Ευρώπη λέγοντας ότι η Ελλάδα είναι στις πρώτες θέσεις στην Ευρώπη σε εργαστηριακούς και αυτοδιαγνωστικούς ελέγχους.

Στην ανάρτησή του, βέβαια, αναφέρει πως είναι σίγουρο ότι τις επόμενες εβδομάδες θα υπάρξουν κάποια προβλήματα, υποτιμώντας τα όμως καθώς υποστηρίζει ότι «θα είναι μικρότερα από το κέρδος που θα έχει η κοινωνία, οι γονείς και, κυρίως, τα παιδιά μας».

Ο πρωθυπουργός δεν αναφέρει ούτε μια λέξη για τους γονείς των 15.000 μαθητών που μέχρι στιγμής έχουν βγει θετικοί στον κορωνοϊό, δηλαδή, για το εάν η κυβέρνησή του θα τους χορηγήσει άδεια ειδικού σκοπού για να φροντίσουν τα παιδιά τους όπως ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Οι χρήστες του Facebook, έσπευσαν να εκφράσουν κάτω από την ανάρτηση του πρωθυπουργού τη διαφωνία τους με καυστικό τρόπο. Σταχυλογήσαμε ορισμένα και δείτε στο προφίλ του πρωθυπουργού και άλλα.


-«Τώρα τα τεστ είναι εργαλείο για τον έλεγχο της πανδημίας; Όταν τα ζητάμε για τον γενικό πληθυσμό είναι απλά αίτιο για μνημόνιο. Αποτύχατε»

-«Σήμερα από την τάξη μου απουσίαζε πάνω απ' το 50%+1 από τους μαθητές μου είτε λόγω κρούσματος είτε γιατί οι γονείς φοβούνται και δε τα έστειλαν. Μάθημα εννοείται πως δεν μπορούσε να γίνει λόγω τόσων απουσιών, άρα έγινε φύλαξη απλώς. Επιτυχία της των μέτρων της κυβέρνησης, εεε;;;»

-«Kαι με τη μαζική διενέργεια δωρεάν pcr τεστ στον γενικό πληθυσμό θα εντοπίζονταν - και με μεγαλύτερη ακρίβεια, και πιο έγκαιρα εδώ και πολύ καιρο- κρούσματα που κυκλοφορούν ελεύθερα και δεν θα είχαμε φτάσει σε αυτό το σημείο που βρισκόμαστε σήμερα»

-«Συγγνώμη που διακόπτω την υπέροχη στιγμή του αυτοθαυμασμού και αποθέωσής σας, αλλά μήπως υπάρχει κάποια πρόβλεψη για γονείς, μαθητές, φοιτητές που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες;».
 

Αναλυτικά η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη

«Καλή αρχή με ανοιχτά και ασφαλή σχολεία! 
Παρά τις δυσκολίες, όπως παντού στον κόσμο, έτσι και στην Ελλάδα οι μαθητές επιστρέφουν στη γνώση και οι εκπαιδευτικοί μας στο λειτούργημά τους. Μάλιστα την πρώτη μέρα μαθημάτων, χάρη στο σύστημα των μαζικών τεστ, εντοπίστηκαν πάνω από 15.000 κρούσματα κορωνοϊού τα οποία, διαφορετικά, θα κυκλοφορούσαν στην κοινότητα μεταδίδοντας πολύ πιο εύκολα τον ιό.
Θέλω να υπογραμμίσω ότι η πατρίδα μας είναι στις πρώτες θέσεις στην Ευρώπη σε εργαστηριακούς και αυτοδιαγνωστικούς ελέγχους. Μέχρι τώρα έχει οργανώσει και διαθέσει 94.000.000 τεστ σε 7.800.000 πολίτες. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, μαζί με τους εμβολιασμούς είναι η καλύτερη απάντηση στην πανδημία και ειδικά στην μετάλλαξη «Ο». Γι΄αυτό και το πρόγραμμα παρακολούθησης της δημόσιας υγείας συνεχίζεται σε ολόκληρη τη χώρα.
Είναι σίγουρο ότι τις επόμενες εβδομάδες θα υπάρξουν κάποια προβλήματα. Όμως θα είναι μικρότερα από το κέρδος που θα έχει η κοινωνία, οι γονείς και, κυρίως, τα παιδιά μας. Με το σαφές αλλά και ευέλικτο σχέδιο της Πολιτείας, τη συμπαράσταση των εκπαιδευτικών και την κατανόηση όλων, σήμερα κάνουμε ένα βήμα μπροστά. Τα ανοιχτά σχολεία μπορούν να γίνουν προάγγελος και της ανοιχτής κοινωνίας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL