Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.8°C26.3°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.6°C26.2°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C24.8°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.8°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.5°C
2 BF 33%
ΕΣΡ / Πρόστιμο στο Dion TV μετά από τρία χρόνια για προσβολή στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΣΡ / Πρόστιμο στο Dion TV μετά από τρία χρόνια για προσβολή στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα

ΕΣΡ

Κύρωση ύψους 15.000 ευρώ επέβαλε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης σε τηλεοπτικό σταθμό της Κατερίνης, ο οποίος παραβίασε την «υποχρέωση σεβασμού αναφερόμενου προσώπου», συγκεκριμένα του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με το ΕΣΡ, ο παρουσιαστής της εκπομπής «Ευ ζην» Ευγένιος Παπαδόπουλος, στον τηλεοπτικό σταθμό Dion TV (με «πρόεδρο» τον Πλάτωνα Τασκουνίδη), «υπέπεσε στο (διοικητικό) αδίκημα της προσβολής προσώπου, και δη διά της προβολής συκοφαντικού ισχυρισμού (ήτοι με την επίκληση δυσφημιστικού γεγονότος εν γνώσει της αναληθείας του), αφού, χωρίς την αναφορά οποιουδήποτε αποδεικτικού στοιχείου, και χωρίς τη διατύπωση οποιουδήποτε στοιχειωδώς λογικού συλλογισμού, εμφάνισε το κατ’ εξοχήν αρμόδιο και υπεύθυνο πρόσωπο για την προστασία της εδαφικής ακεραιότητας και της διεθνούς υπόστασης της χώρας (πρβλ. άρθρο 138 Π.Κ.) 'να μην έχει πρόβλημα με τη διαίρεση και την απώλεια εθνικών εδαφών' (ανεξάρτητα από την εν γένει υβριστική διάθεση και την απροκάλυπτη εμπάθεια που επεδείχθη κατά τη συγκεκριμένη εκπομπή)».

Στην εκπομπή, ο παρουσιαστής Ευγ. Παπαδόπουλος συνομιλούσε με τον Αντώνη Παπαδόπουλο, πρώην πρόεδρο της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ, για το άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, των «ανταλλαγμάτων» που επρόκειτο να ζητήσουν οι Τούρκοι και πόσο διατεθειμένος ήταν ο πρωθυπουργός να τα δεχθεί. «Έχουμε έναν Έλληνα πρωθυπουργό, έναν πρωθυπουργό της Ελλάδας, ο οποίος μέχρι τώρα έδειξε ότι δεν έχει κάποιο πρόβλημα με τη διαίρεση και με την απώλεια εθνικών εδαφών» ακούστηκε, μεταξύ άλλων.

Η επίμαχη εκπομπή μεταδόθηκε στις 12 Φεβρουαρίου 2019, η καταγγελία στο ΕΣΡ πήρε αριθμό Πρωτοκόλλου στις 13 Φεβρουαρίου, ο φάκελος όμως σχηματίστηκε οκτώ μήνες αργότερα, στις 10 Οκτωβρίου του ίδιου έτους, για να διεκπεραιωθεί από την ειδική επιστήμονα μόλις επτά ημέρες αργότερα, στις 17 Οκτωβρίου 2019.

Ένα χρόνο αργότερα, συνήλθε σε διάσκεψη για τη συζήτηση της υπόθεσης η Ολομέλεια του ΕΣΡ, στις 19 Νοεμβρίου 2020, και μετά από ακόμη έναν χρόνο, στις 29 Νοεμβρίου 2021, χθες, δημοσίευσε την απόφασή της.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL