Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.9°C21.3°C
4 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.0°C17.7°C
4 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
17.1°C18.8°C
4 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C21.4°C
1 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C19.6°C
0 BF 48%
Κορωνοϊός / Κλείνουν τα νοσοκομεία για non Covid περιστατικά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Κλείνουν τα νοσοκομεία για non Covid περιστατικά

ΕΚΑΒ

Την πλήρη κατάρρευση του δημόσιου συστήματος Υγείας στη Θεσσαλονίκη και το παράλληλο «πάρτι» που στήνεται εκ νέου στις ιδιωτικές κλινικές ήρθαν να επιβεβαιώσουν δύο δημόσια έγγραφα που έφερε στο φως της δημοσιότητας η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. Δώρα Αυγέρη.

Το πρώτο από αυτά έφτασε χθες το πρωί στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης από την 4η ΥΠΕ και εξόργισε τους γιατρούς, αφού αναστέλλει ακόμη και τα έκτακτα χειρουργεία (!) λόγω έλλειψης κλινών ΜΕΘ, με αποτέλεσμα να έχουν γεμίσει τα χειρουργεία με διασωληνωμένους, αλλά και λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων και λοιπού προσωπικού.

Το δεύτερο έφτασε σε όλα τα νοσοκομεία και αφορούσε τις ανανεωμένες οδηγίες για τις διακομιδές non Covid ασθενών, δηλαδή «καθαρών» περιστατικών, στις έξι μεγάλες ιδιωτικές κλινικές της Θεσσαλονίκης, με το Δημόσιο να πληρώνει τα νοσήλια...

Τέλος και τα έκτακτα χειρουργεία!

«Δεν γνωρίζουμε αν αντίστοιχο έγγραφο έλαβαν και άλλα νοσοκομεία, αλλά είναι βέβαιο ότι τις επόμενες ημέρες θα λάβουν αφού η κατάσταση είναι εντελώς ανεξέλεγκτη σε όλα με τον κορωνοϊό και χειρότερη από ποτέ» είπε στην ΑΥΓΗ εργαζόμενος στο «Ιπποκράτειο».

Στο έγγραφο, με το οποίοι αναστέλλονται, πέρα από τα τακτικά, και όλα τα προγραμματισμένα έκτακτα χειρουργεία, αναφέρεται ως λόγος η συσσώρευση 12 διασωληνωμένων ασθενών με κορωνοϊό στα χειρουργεία του νοσοκομείου και έτσι το σύνολο των γιατρών του Αναισθησιολογικού Τμήματος μεταφέρεται εκεί για να διασώσει τις ζωτικές λειτουργίες των ασθενών με Covid-19 που βρίσκονται εκτός ΜΕΘ.

Τα δε περιστατικά που έχουν χαρακτηριστεί ως «έκτακτα» και για τα οποία ήδη είχαν προγραμματιστεί εγχειρήσεις αναβάλλονται είτε μέχρι την ύφεση της έντασης της πανδημίας(!) είτε μέχρι να υπάρξει το επιπλέον προσωπικό για να μπορέσουν οι εργαζόμενοι του Αναισθησιολογικού Τμήματος να γυρίσουν πίσω... Μέχρι τότε, δύο αναισθησιολόγοι μένουν πίσω για να αντιμετωπίζουν περιστατικά άμεσης παρέμβασης.

Η Δώρα Αυγέρη ζητάει από το υπουργείο Υγείας να απαντήσει για το αν ισχύουν τα όσα αναφέρει το έγγραφο για τη διακοπή των εκτάκτων χειρουργείων και «αν όχι, πώς θα πραγματοποιούνται εντός του νοσοκομείου».

Συνεχίζεται το θρίλερ στις εφημερίες

Στο μεταξύ συνεχίζεται με αμείωτη ένταση το θρίλερ στις εφημερίες, με δεκάδες εισαγωγές νέων ασθενών. «Σε λίγο δεν θα έχουμε πρόβλημα μόνο με τα κρεβάτια στις ΜΕΘ, αλλά και με τις απλές κλίνες για τους ασθενείς με κορωνοϊό» σχολίασε εργαζόμενος στο Παπανικολάου, που έκλεισε την εφημερία του με 50 νέες εισαγωγές και με μόλις 13 απλές κλίνες άδειες στις «κοβιντοκλινικές» του.

Αυτό που παρατηρούν οι γιατροί στα ΤΕΠ είναι η μεγάλη αύξηση σε προσελεύσεις μικρών παιδιών με συμπτώματα Covid-19 και γι' αυτό προτείνουν το κλείσιμο των σχολείων τουλάχιστον για μία εβδομάδα και την αλλαγή του πρωτοκόλλου αναφορικά με το πότε κλείνει ένα τμήμα. Χαρακτηρίζουν απαράδεκτο το «50+1» που ισχύει σήμερα και ζητούν άμεση αυστηροποίηση των μέτρων «πριν μας προλάβει τυχόν εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον».

Στο μεταξύ, η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης διερευνά καταγγελία γυναίκας σύμφωνα με την οποία μια γυναίκα που της συστήθηκε ως γιατρός που πήγε να ενισχύσει το νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» της ζήτησε 3.500 ευρώ για να μεσολαβήσει ώστε ο πατέρας της, που ήταν διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ, να μπει άμεσα σε ΜΕΘ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL