Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.8°C18.2°C
4 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.4°C15.6°C
3 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.2°C14.4°C
3 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.9°C16.8°C
3 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.9°C13.9°C
2 BF 58%
Κακοκαιρία / Μεγάλες καταστροφές σε πολλές περιοχές - Ανεμοστρόβιλος χτύπησε την Πρέβεζα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κακοκαιρία / Μεγάλες καταστροφές σε πολλές περιοχές - Ανεμοστρόβιλος χτύπησε την Πρέβεζα

Πρέβεζα
EUROKINISSI

Ανεμοστρόβιλος χτύπησε το μεσημέρι το παραλιακό χωριό Καστροσυκιά στην Πρέβεζα. Η Πάτρα πλημμύρισε, με τους δρόμους να μετατρέπονται σε λίμνες μέσα σε ελάχιστα λεπτά, ενώ στην Καρδίτσα έπεσαν βράχοι και τα Τρίκαλα είδαν τα πρώτα χιόνια. Ισχυροί άνεμοι πλήττουν πολλές θαλάσσιες περιοχές, που σύμφωνα με την ΕΜΥ φθάνουν στα πελάγη τοπικά τα 7 με 8 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά τα 9.

Δένδρα ξεριζώθηκαν ενώ σε σπίτια και επιχειρήσεις προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές στο παραλιακό χωριό Καστροσυκιά στην Πρέβεζα, όταν ανεμοστρόβιλος έπληξε την περιοχή. Κεραμίδια και καπνοδόχοι έπεσαν από στέγες, έσπασαν τζαμαρίες.Στην Εθνική Οδό Ηγουμενίτσα-Πρέβεζα, στο ύψος της Καστροσυκιάς από την πτώση δέντρων διεκόπη για πολύ ώρα η κυκλοφορία των οχημάτων.

Από τις ισχυρές βροχοπτώσεις που πλήττουν το τελευταίο τριήμερο την Ήπειρο, προβλήματα έχουν δημιουργηθεί σε πολλά σημεία του ορεινού επαρχιακού δικτύου από κατολισθήσεις βράχων και φερτά υλικά.

EUROKINISSI
EUROKINISSI
EUROKINISSI

Στην Δυτική Αχαΐα λόγω της κακοκαιρίας των τελευταίων ημερών η κατάσταση περιγράφεται από το pelop.gr ως δραματική καθώς το νερό από τις βροχοπτώσεις έχει φτάσει σε αρκετά μεγάλο ύψος. Σήμερα το πρωί, τουλάχιστον τρία άτομα (δυο γυναίκες και ένας άνδρας) εγκλωβίστηκαν στην Καλόγρια και στο Μετόχι. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι καλά στην υγεία τους, αλλά αδυνατούσαν να εξέλθουν από τα σπίτια τους και από ξενοδοχείο της περιοχής.

Στην Πάτρα, προβλήματα σημειώθηκαν στην Ακτή Δυμαίων στο ύψος του Νοτίου Πάρκου της Πάτρας αλλά και στην Παλια Εθνική στον Κόκκινο Μύλο και στην Παραλία. Λόγω των δυνατών ανέμων η θάλασσα βρήκε στη στεριά και πλημμύρισε ο δρόμος. Το ίδιο συνέβη και στην παραλιακή του Ρίου, στην Παραλιακή της Πάτρας  στη Μαρίνα και στην Πλαζ αλλά και στο Ρίο και τα Αραχωβίτικα.

Η κακοκαιρία έπληξε τη πόλη της Πάτρας, με ισχυρούς ανέμους και βροχοπτώσεις, με την πόλη να έχει πλημμυρίσει από το ένα της άκρο μέχρι το άλλο και οι δρόμοι να έχουν μετατραπεί σε λίμνες μέσα σε ελάχιστα λεπτά.

https://www.facebook.com/panagiotis.mallios.98/posts/1490818924633965

Καταπτώσεις βράχων στην Καρδίτσα

Οι έντονες βροχοπτώσεις και οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή προκάλεσαν, τοπικές καταπτώσεις βράχων σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, κυρίως στην περιοχή της Αργιθέας, οι οποίες αντιμετωπίστηκαν από τα συνεργεία της Π.Ε. Καρδίτσας, και των δήμων, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Κωνσταντίνο Νούσιο. Η άνοδος της στάθμης των ποταμών είναι σε κανονικά επίπεδα.

Προβλήματα από τις βροχοπτώσεις στα Τρίκαλα

Σε υψόμετρο 1.500 μέτρα έπεσαν και τα πρώτα χιόνια στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων στην περιοχή της Μαρόσας, ενώ οι ισχυροί άνεμοι και οι βροχοπτώσεις έχουν προκαλέσει προβλήματα σε ορισμένες περιοχές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μιχαλάκης, έχουν

Σημειώθηκαν καταπτώσεις βράχων στις περιοχές Πύλης, Μεσοχώρας, Μυροφύλλου, όπως και Πύλης- γέφυρα Αλεξίου, ενώ σε υψηλά επίπεδα είναι η στάθμη του Πορταϊκού ποταμού και του Πηνειού.

Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στον επαρχιακό δρόμο Μεγάλα Καλύβια- Μαγούλα, ενώ εννέα μηχανήματα της Π.Ε. Τρικάλων συνδράμουν για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Στο νομό της Λαμίας έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο ύψος του Φραντζόμυλου, καθώς ο ποταμός Σπερχειός υπερχείλισε και τα νερά σκέπασαν εκατοντάδες στρέμματα καλλιέργειας. Στον δρόμο προς Φραντζή – Γοργοπόταμο και τις άλλες κοινότητες της περιοχής, τα νερά του Σπερχειού έχουν ξεχειλίσει στο δρόμο.

https://youtu.be/-P6DeUGBDzM

Προβλήματα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια

Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια λόγω των ισχυρών νότιων ανέμων που πνέουν σήμερα σε πολλές θαλάσσιες περιοχές, που σύμφωνα με την ΕΜΥ φθάνουν στα πελάγη τοπικά τα 7 με 8 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά τα 9. Αύριο το πρωί σύμφωνα με την ΕΜΥ θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί και τις πρωινές ώρες στα πελάγη τοπικά στα 9 μποφόρ.

Από το λιμάνι του Πειραιά δεν πραγματοποιήθηκε στις 17:30 το απόγευμα το δρομολόγιο του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου Blue Star Naxos για Πάρο, Νάξο, Δονούσα, Αιγιάλη, Αστυπάλαια και του Blue Star 2 για Σύρο, Πάτμο, Λέρο, Κω και Ρόδο. Στις 16:00 το απόγευμα επίσης δεν εκτελέστηκε το δρομολόγιο του Blue Star Myconos για Σύρο, Τήνο, Μύκονο, Εύδηλο, Καρλόβασι Βαθύ και στις 14:55 του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου Αδαμάντιος Κοραής για Κύθνο, Σέριφο, Σίφνο, Μήλο, Κίμωλο, Φολέγανδρο, Σίκινο, Ίο, Θήρα.

Την Τρίτη το πρωί δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια του Blue Star Delos στις 7:25 για Πάρο, Νάξο, Ίο, Θήρα και στις 7:30 του Blue Star Paros για Σύρο, Τήνο, Μύκονο.

Από τη Ραφήνα δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων για τις Κυκλάδες ενώ κανονικά γίνονται τα δρομολόγια για Μαρμάρι. Από το λιμάνι του Λαυρίου δεν εκτελούνται τα δρομολόγια για Κέα και Κύθνο.

Κλειστή είναι επίσης η γραμμή Αγ.Μαρίνα Νέα Στύρα και Καβάλα-Πρίνου Θάσου. Στη γραμμή Κεραμωτή Λιμένας Θάσου τα δρομολόγια γίνονται μόνο με πλοία κλειστού τύπου, ενώ στη γραμμή Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη δεν γίνονται τα δρομολόγια με ημερολογιακή εγγραφή του πλοιάρχου.

Κλειστή είναι η γραμμή επίσης Ηγουμενίτσα- Λευκίμμη ενώ στη γραμμή Ηγουμενίτσα- Κέρκυρα τα δρομολόγια γίνονται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα και αύριο να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για να ενημερώνονται για τυχόν αλλαγές η τροποποιήσεις που μπορεί να υπάρξουν στα δρομολόγια των πλοίων λόγω των κακών καιρικών συνθηκών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL