Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.2°C16.9°C
4 BF 67%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
13.2°C16.0°C
3 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.0°C17.7°C
3 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
17 °C
16.1°C17.8°C
5 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.5°C13.9°C
0 BF 100%
Κακοκαιρία / Ένας νεκρός και εκτεταμένες ζημιές από την έντονη βροχόπτωση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κακοκαιρία / Ένας νεκρός και εκτεταμένες ζημιές από την έντονη βροχόπτωση

Δυστυχήμα λόγω κακοκαιρίας
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ/ILIALIVE.GR/EUROKINISSI)

Εκτεταμένες καταστροφές και ένας νεκρός είναι ο απολογισμός από το πέρασμα της κακοκαιρίας σε όλη τη χώρα. Παράλληλα, στην Αττική καταγράφηκαν πολλά προβλήματα στις μετακινήσεις, με τους δρόμους στην Αθήνα να μετατρέπονται σε ποτάμια. Αν και τα φαινόμενα εξασθενούν και το βράδυ αναμένεται να περιοριστούν στο ΒΑ Αιγαίο και στη Θράκη, το meteo.gr προειδοποιεί για βροχερό καιρό τις επόμενες 5 ημέρες.

Τα σοβαρότερα προβλήματα εντοπίζονται στην Ηλεία, όπου στην περιοχή Βρανά Βαρθολομιού ένας οδηγός έχασε τη ζωή του. Ο 65χρονος παρασύρθηκε μέσα στο αυτοκίνητο του από τα ορμητικά νερά της έντονης βροχόπτωσης και ανασύρθηκε νεκρός.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ/ILIALIVE.GR

Επιπλέον, στην ίδια περιοχή χρειάστηκε τρακτέρ ώστε να απεγκλωβιστούν μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου καθώς κινδύνεψαν από τα ορμητικά νερά, ενώ στην περιοχή Βάρδα εκκενώθηκαν προληπτικά το νηπιαγωγείο και ο παιδικός σταθμός.

Παράλληλα, λόγω της έντονης βροχόπτωσης σταμάτησε η κυκλοφορία στην Ε.Ο. Πατρών - Πύργου στο 55ο χλμ. στο ύψος της διασταύρωσης Μεσονερίου.

Νωρίτερα, στον ίδιο δρόμο σημειώθηκε τροχαίο ατύχημα στο ύψος του Βουπράσιου κοντά στο Λάππα. Μικρό φορτηγό τύπου βαν συγκρούστηκε με ΙΧ αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρία άτομα.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Βασίλη Γιαννόπουλο, με βάση τα πρώτα στοιχεία «έχουν πλημμυρίσει μεγάλες εκτάσεις με καλλιέργειες, όπως επίσης σπίτια, καταστήματα, επιχειρήσεις, αποθήκες κ.α., κυρίως στον δήμο Ανδραβίδας - Κυλλήνης, αλλά και στους δήμους Πηνειού και Ήλιδας».

Ηλεία βροχή
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ/ILIALIVE.GR

Ο ίδιος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πρόσθεσε ότι «έσπασε ο ποταμός Βέργας, που βρίσκεται ανάμεσα σε Βάρδα και Μανωλάδα, ο οποίος σημειωτέον είχε καθαριστεί, και χρειάστηκε η επέμβαση των μηχανημάτων, ώστε να κάνουν παρεμβάσεις, προκειμένου να μη κινδυνεύσει η πόλη της Μανωλάδας».

Ακόμη, πλημμυρικά φαινόμενα καταγράφηκαν και στην περιοχή Κουρτέσι, για αυτό και χρειάστηκε να κλείσει για περίπου μιάμιση ώρα η εθνική οδός Πατρών - Πύργου.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ/ILIALIVE.GR

Προβλήματα στην Αττική

Η κακοκαιρία προκάλεσε πολλά προβλήματα και στην Αττική, με τα σημαντικότερα από αυτά να καταγράφονται στο κέντρο της Αθήνας, στο Χαλάνδρι, στο Ψυχικό, στο Μοσχάτο, στον Ταύρο και στην Ελευσίνα.

Η κίνηση στους δρόμους γινόταν με δυσκολία καθώς δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια. Η πυροσβεστική δέχθηκε 37 κλήσεις για κοπές δέντρων στην Αττική λόγω του ισχυρού αέρα και της βροχής.

EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Στην περιφερειακή οδό Ασπροπύργου από τα διυλιστήρια μέχρι τα νεόκτιστα και στα δύο ρεύματα καθώς καταγράφηκαν σημαντικά προβλήματα όπως και στην επαρχιακή οδό Μεγάρων - Αλεποχωρίου από το 15ο έως το 18ο χιλιόμετρο.

Σύμφωνα με το meteo.gr περισσότερα από 30 χιλιοστά βροχής καταγράφηκαν σε λιγότερο από 2 ώρες. Ως αποτέλεσμα της ισχυρής βροχόπτωσης ήταν και η απότομη άνοδος της στάθμης του νερού στο ρέμα Πικροδάφνης, όπου μέσα σε 10 λεπτά (μεταξύ 15:00 και 15:10) η στάθμη του νερού ανέβηκε 75 εκατοστά, φθάνοντας στα 90 εκατοστά ύψος και 20 λεπτά αργότερα ξεπέρασε οριακά το 1 μέτρο.

Ανεμοστρόβιλος και κατολισθήσεις

Ανεμοστρόβιλος έπληξε το Καλαμάκι Ζακύνθου αφήνοντας πίσω του μεγάλες ζημιές σε ξενοδοχεία και σπίτια.

Στην περιοχή του Κρυονερίου στο Υδραγωγείο, σημειώθηκε κατολίσθηση ενώ σε πολλά σημεία του νησιού οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια.

EUROKINISSI
EUROKINISSI

 

EUROKINISSI

Στην Κέρκυρα, θυελλώδεις άνεμοι έως 7 μποφόρ σε συνδυασμό με σποραδικές καταιγίδες προκάλεσαν προβλήματα στο οδικό δίκτυο καθώς σπασμένα κλαδιά δέντρων σταμάτησαν για λίγο την κυκλοφορία.

Έως 88 χιλιοστά το ύψος της βροχής σήμερα

Σύμφωνα με το meteo.gr, το ύψος της βροχής σήμερα έφτασε τα 70 με 80 χιλιοστά σε λιγότερο από 8 ώρες, ενώ το μεγαλύτερο ύψος βροχής μέχρι τις 18:30 καταγράφηκε στο μετεωρολογικό σταθμό στην Κάτω Βλασία Αχαΐας και ήταν ίσο με 88 χιλιοστά.

Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής.

Η πρόγνωση του καιρού για το Σάββατο

Το Σάββατο αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και στα νοτιοανατολικά που γρήγορα θα εξασθενήσουν. Από τις απογευματινές ώρες αναμένεται εκ νέου επιδείνωση του καιρού από τα δυτικά με βροχές και καταιγίδες που γρήγορα θα επεκταθούν ανατολικότερα. Τα φαινόμενα στην Πελοπόννησο και στην Στερεά θα είναι κατά τόπους έντονα. Τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες υπάρχει πιθανότητα η ορατότητα να είναι τοπικά περιορισμένη στα κεντρικά και βόρεια.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως στα κεντρικά και βόρεια. Αναλυτικά, ο υδράργυρος, στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 0 έως 10-12 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 16-17, στην Ήπειρο από 2 έως 17 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -1 έως 19, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 4 έως 19-20 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 11 έως 18-19 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 7 έως 21-23 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στα πελάγη από νότιες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 8 μποφόρ και τοπικά 9 μποφόρ στα νοτιότερα τμήματα του Ιονίου και του Αιγαίου.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις και από τις βραδινές ώρες βροχές και τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι με εντάσεις έως 4 μποφόρ και στα νοτιοανατολικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 19-20 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα βροχών από τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 7 έως 15-16 βαθμούς.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL