Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
17.6°C21.2°C
3 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.8°C24.2°C
2 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.4°C
4 BF 41%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
18.3°C21.0°C
4 BF 67%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.4°C20.2°C
2 BF 52%
Πυρκαγιές στην Εύβοια / Οκτώ ημέρες στο έλεος της φωτιάς – Συνεχείς αναζωπυρώσεις και νέα μέτωπα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πυρκαγιές στην Εύβοια / Οκτώ ημέρες στο έλεος της φωτιάς – Συνεχείς αναζωπυρώσεις και νέα μέτωπα

EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Νέα τροπή πήρε το πρωί η πυρκαγιά στη βόρεια Εύβοια καθώς ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι κάτοικοι ετοιμάζονταν να δώσουν μάχη με τις φλόγες στον άξονα από Καματριάδες προς Καμάρια, αναζωπυρώθηκε το μέτωπο στο Ασμήνιο ενώ πέρασε και πάλι στο Πευκί. Νέα αναζωπύρωση στο Αγριοβότανο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αργά το απόγευμα, Ελληνικά, Αγριοβότανο, Ασμήνι, Γαλατσώνα και Αβγαριά αποτελούσαν τα νέα σημεία που προκαλούν ανησυχία στη βόρεια Εύβοια καθώς οι αναζωπυρώσεις γίνονται ενιαίο πύρινο μέτωπο, απειλώντας χωριά.

Την ίδια στιγμή εκτός ελέγχου παραμένει το μέτωπο στους Καματριάδες, όπου δίνεται ένας ακόμη αγώνας για να μην επεκταθεί περαιτέρω.

Μέχρι και τώρα τα πεζοπόρα τμήματα δίνουν μάχη για να σβήσουν τις φλόγες και να περιορίσουν τον κίνδυνο σε απόκρημνες πλαγιές. Η αναζωπύρωση στη Σήμια δημιούργησε ένα νέο πύρινο μέτωπο που κινήθηκε βόρεια προς το Τελέθριο.

Φωτιά
EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Συγχρόνως στο άλλο μέτωπο από τους Καματριάδες προς Γαλατσάδες και τα Καμάρια χρειάστηκαν συνεχείς παρεμβάσεις των εναέριων και επίγειων δυνάμεων από το μεσημέρι.

Μικρότερες αναζωπυρώσεις, σημειώθηκαν στη Γαλατσώνα, στο Πευκί, στις Γούβες και το Καστρί, ενώ την παρέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων χρειάστηκαν τα Βασιλικά και το Ψαροπούλι.

EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Αργά το απόγευμα χρειάστηκε να συγκεντρωθούν πυροσβεστικές δυνάμεις ανάμεσα σε Αγριοβότανο και Ελληνικά, προς την πλευρά του Αιγαίου, απέναντι από το Ποντικονήσι, για να αντιμετωπίσουν ένα νέο μέτωπο που δημιουργήθηκε στην περιοχή.

Οι αναζωπυρώσεις συνεχίζονται και στα υπόλοιπα χωριά του δήμου Μαντουδίου-Λίμνης και Αγίας Άννας. Τρούπι, Καλύβια, Σπαθάρι, Μυρτιά αλλά και στο όρος Καντήλι οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να προσπαθούν να αποτρέψουν την πιθανότητα να ξεφύγει η φωτιά μετά το όρος Καντήλι.

EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Νωρίτερα, μήνυμα μέσω του 112 να εκκενώσουν προς την Ιστιαία, εστάλη σε όσους βρίσκονται στην περιοχή Ασμήνιο της βόρειας Εύβοιας. Το μήνυμα ανέρε: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Ασμήνιο Ευβοίας εκκενώστε τώρα προς Ιστιαία. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

ΦΩΤΙΑ ΕΥΒΟΙΑ
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME

Σε δυο πολύ δύσκολα μέτωπα κάτοικοι, εθελοντές και πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν από το πρωί μάχη απέναντι στην πύρινη λαίλαπα που επί οκτώ ημέρες έχει κάνει στάχτη τη Βόρεια Εύβοια.

Μεγάλο στοίχημα αποτέλεσε ο περιορισμός του πύρινου μετώπου ώστε να μην περάσει προς την Ιστιαία και την Αιδηψό

Ένα μέτωπο της φωτιάς αποτέλεσε το χωριό Αβγαριά με κατεύθυνση τα Καμάρια. Οι κάτοικοι αν και πήραν εντολή από το 112 να εκκενώσουν το χωριό Αβγαριά παρέμειναν για να υπερασπιστούν τα σπίτια τους.

Χθες, κατά τη διάρκεια της νύχτας οι τεράστιες φλόγες απειλούσαν, επίσης,  την Καστανιώτισσα, ενώ την ίδια στιγμή οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούσαν στις Καματριάδες όπου βρίσκεται το δεύτερο μέτωπο.

Τα ξημερώματα οι φλόγες στις Καματριάδες έφτασαν στην αντιπυρική ζώνη που έφτιαξαν το απόγευμα οι κάτοικοι με τα μηχανήματα, προκειμένου να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς προς το χωριό, οι οποίοι μέχρι αυτήν την ώρα συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Όλη νύχτα τα μέτωπα συνέχιζαν να μαίνονται σε Γαλατσώνα, Γερακιού, Αγριοβότανο, Ελληνικά, κοντά στο Αρτεμίσιο, το Ασμήνιο και το Πευκί. Συνεχείς είναι, επίσης, οι αναζωπυρώσεις στα χωριά Γούβες, Γαλατσάδες και Καστρί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL