Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.8°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.1°C22.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C19.9°C
4 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C22.9°C
3 BF 31%
Τουρισμός – Κορωνοϊός / Τα τρία περιστατικά ντροπής και τα ψέματα της κυβέρνησης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τουρισμός – Κορωνοϊός / Τα τρία περιστατικά ντροπής και τα ψέματα της κυβέρνησης

Νίκος Χαρδαλιάς και Κυριάκος Μητσοτάκης
(INTIME NEWS/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΖΑΜΑΡΟΣ)

Η προχειρότητα της κυβέρνησης και η απόλυτη ανοργανωσιά της πλήττουν τη χώρα διεθνώς, απειλώντας να οδηγήσουν τον ελληνικό τουρισμό σε ναυάγιο. Τα τρία πρόσφατα περιστατικά ανθρώπων σε νησιά που διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό και διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχαν ούτε οι δομές ούτε οι διαδικασίες, που έπρεπε να υπάρχουν για να ενημερωθούν, να μεταφερθούν ή να φιλοξενηθούν εκθέτουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Υπενθυμίζεται ότι στην Αλόννησο οικογένεια ήταν στους δρόμους ελλείψει ξενοδοχείου καραντίνας, στην Πάρο 18χρονοι θετικοί στον ιό παρέμειναν 16 ώρες σε υπαίθριο πάρκινγκ, ενώ στη Μύκονο 18χρονος Ιταλός, θετικός στον κορωνοϊό, δεν έβρισκε ξενοδοχείο για να απομονωθεί και περιφερόταν σε απόλυτη απόγνωση.

Ωστόσο, στην κυβέρνηση αντί να ζητήσουν μία συγγνώμη, επιτέθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, ενώ έριξε την ευθύνη για την έλλειψη δωματίων καραντίνας στους πολίτες. Μάλιστα, ο Νίκος Χαρδαλιάς μέσω ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, προχώρησε σε σειρά ψεμάτων σχετικά με το περιστατικό στην Αλόννησο. «Η εν λόγω οικογένεια φιλοξενείται στην ξενοδοχειακή μονάδα όπου αρχικά διέμενε και δεν βρίσκεται ούτε "περιφερόμενη στο δρόμο" ούτε "σε απόγνωση", όπως αναληθώς διατείνονται στην ανακοίνωσή τους η κα Κ. Νοτοπούλου και ο κ. Α. Μεϊκόγλου (σ.σ. το όνομα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ είναι Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος» ανέφερε μεταξύ άλλων η Πολιτική Προστασία. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως αναφέρουν σε κοινή τους δήλωση οι Χρήστος Σπίρτζης, Κατερίνα Νοτοπούλου και Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, «η οικογένεια μετέβη στο λιμάνι, καθώς δεν μπορούσε να παραμείνει περισσότερο στο ξενοδοχείο αφού είχε λήξει ο προβλεπόμενος χρόνος της κράτησης και έπρεπε αποδεσμεύσει το δωμάτιο (check – out). Με δεδομένο ότι κανένας δεν τους υπέδειξε πού να κατευθυνθούν και τι ακριβώς να πράξουν, τα μέλη της οικογένειας μετέβησαν με τα πόδια στο λιμάνι και ανέμεναν καρτερικά τις οδηγίες των αρμόδιων οργάνων της Πολιτείας. Υπάλληλος της Πολιτικής Προστασίας παρέπεμψε στο υπουργείο Τουρισμού για τους βρει δωμάτιο Σάββατο βράδυ.

Ο ιδιοκτήτης της ξενοδοχειακής μονάδας βλέποντας την πολύωρη ταλαιπωρία και την απόγνωση της οικογένειας προσέφερε δικό του ιδιόκτητο ακίνητο σε εντελώς διαφορετική περιοχή του νησιού, συγκεκριμένα στην περιοχή Βότση, προκειμένου να διαμείνει η οικογένεια και να δοθεί μια προσωρινή λύση στο αλαλούμ της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

«Ας ελπίσουμε ότι οι πληροφορίες μετακίνησης μεγάλου αριθμού αστυνομικών στα νησιά για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, σύμφωνα με το δόγμα «Νόμος και Τάξη», δεν θα είναι η τελική επιλογή της κυβέρνησης» αναφέρουν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προσθέτουν:

«Η ανεπάρκεια της κυβέρνησης στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης είναι πρωτοφανής. Είναι το δεύτερο καλοκαίρι που το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη, εξυπηρετώντας συγκεκριμένα συμφέροντα, βάζει σε κίνδυνο την υγεία των Ελλήνων πολιτών και των επισκεπτών της χώρας, με απόλυτη αδιαφορία στις διαδικασίες και στα μέτρα θωράκισης και αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης και πρωτοφανές πλήγμα στον ελληνικό τουρισμό και την εικόνα της χώρας μας».

Αναλυτικά η δήλωση του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη, της τομεάρχη Τουρισμού και του βουλευτή Μαγνησίας:

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δηλώσει ότι ο Ιούλιος και ο Αύγουστος θα θυμίζουν ένα φυσιολογικό καλοκαίρι. Η πραγματικότητα, όμως, κακώς για την πραγματικότητα, είναι εντελώς διαφορετική…

Το επιτελικό μπάχαλο της κυβέρνησης Μητσοτάκη συνεχίζεται σε όλα τα επίπεδα, εκθέτοντας παγκοσμίως τη χώρα, προαναγγέλλοντας το μοντέλο Μυκόνου σε πολλά νησιά της χώρας, μέσα στην τουριστική περίοδο.

Όπως συνεχίζεται και ο μοναδικός τομέας που η κυβέρνηση Μητσοτάκη βαθμολογείται με άριστα: στην επικοινωνιακή τακτική, βασισμένη στα συνεχή ψέματα, στο εμπόριο ελπίδας και στο κουκούλωμα της δραματικής κατάστασης και της απόλυτης ανοργανωσιάς.

Τα περιστατικά ανθρώπων σε νησιά που διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό και διαπίστωσαν με οδυνηρό τρόπο ότι δεν υπήρχαν ούτε οι δομές ούτε οι διαδικασίες, που έπρεπε να υπάρχουν για να ενημερωθούν, να μεταφερθούν ή να φιλοξενηθούν  είναι συνεχή.

Οικογένεια από τον Βόλο παραμένει εγκλωβισμένη στην Αλόννησο καθώς η μητέρα διαγνώστηκε θετική στον κορωνοϊό πριν την επιβίβαση στο πλοίο για την επιστροφή τους. Στην Αλόννησο δεν υπάρχει πρόβλεψη ξενοδοχείου καραντίνας και οι αρμόδιες υπηρεσίες αδυνατούν να τους μεταφέρουν ή να βρουν λύση αφού δεν έχει υπάρξει η πρόβλεψη ούτε για την μεταφορά πολιτών και την αντιμετώπιση παρόμοιων περιστατικών.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη όμως σταθερή, με την ανακοίνωση του Υφυπουργείου Πολιτικής Προστασίας συνεχίζει ακάθεκτη, με μια ανακοίνωση πρότυπο ανακρίβειας και ψεμάτων, κουνώντας το δάχτυλο, στους πολίτες, στην αντιπολίτευση και στην αλήθεια, που τόλμησε να δημοσιοποιηθεί. Ενημερώνουμε λοιπόν για την αλήθεια των γεγονότων  ότι η οικογένεια μετέβη στο λιμάνι, καθώς δεν μπορούσε να παραμείνει περισσότερο στο ξενοδοχείο αφού είχε λήξει ο προβλεπόμενος χρόνος της κράτησης και έπρεπε αποδεσμεύσει το δωμάτιο (check – out). Με δεδομένο ότι κανένας δεν τους υπέδειξε πού να κατευθυνθούν και τι ακριβώς να πράξουν, τα μέλη της οικογένειας μετέβησαν με τα πόδια στο λιμάνι και ανέμεναν καρτερικά τις οδηγίες των αρμόδιων οργάνων της Πολιτείας. Υπάλληλος της Πολιτικής Προστασίας παρέπεμψε στο Υπουργείο Τουρισμού για τους βρει δωμάτιο Σάββατο βράδυ.

Ο ιδιοκτήτης της ξενοδοχειακής μονάδας βλέποντας την πολύωρη ταλαιπωρία και την απόγνωση της οικογένειας προσέφερε δικό του ιδιόκτητο ακίνητο σε εντελώς διαφορετική περιοχή του νησιού, συγκεκριμένα στην περιοχή Βότση, προκειμένου να διαμείνει η οικογένεια και να δοθεί μια προσωρινή λύση στο αλαλούμ της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Τα ανωτέρω που αποτελούν την πραγματικότητα, σύμφωνα με την οικογένεια που έζησε τα δρώμενα, λίγο αφορούν τα κυβερνητικά δελτία Tύπου.

Δυστυχώς τα περιστατικά ντροπής για τη χώρα μας είναι πολλά.

Λίγες ημέρες πριν, 18χρονος Ιταλός, θετικός στον κορωνοϊό, δεν έβρισκε ξενοδοχείο ή έστω ένα δωμάτιο για να απομονωθεί στη Μύκονο και περιφερόταν στο νησί, σε απόλυτη απόγνωση.

Έξι 18χρονοι, επίσης διαγνωσμένοι φορείς του covid19 παρέμειναν για 16 ώρες στο υπαίθριο πάρκινγκ του κέντρου Υγείας της Πάρου χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα απομόνωσης και φιλοξενίας τους σε χώρο ειδικό για καραντίνα.

Οι ειδικοί προειδοποιούσαν ότι η χώρα θα αντιμετωπίσει το τέταρτο κύμα της πανδημίας εν μέσω θέρους και με την τουριστική περίοδο σε πλήρη εξέλιξη αλλά η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν κατάφερε ούτε αυτή τη φορά να παρουσιαστεί στοιχειωδώς οργανωμένη στον κρίσιμο τομέα της διαχείρισης κρουσμάτων covid19, ειδικά στις τουριστικές περιοχές.

Ας ελπίσουμε ότι οι πληροφορίες μετακίνησης μεγάλου αριθμού αστυνομικών στα νησιά για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, σύμφωνα με το δόγμα «Νόμος και Τάξη», δεν θα είναι η τελική επιλογή της κυβέρνησης.

Η ανεπάρκεια της κυβέρνησης στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης είναι πρωτοφανής. Είναι το δεύτερο καλοκαίρι που το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη, εξυπηρετώντας συγκεκριμένα συμφέροντα, βάζει σε κίνδυνο την υγεία των Ελλήνων πολιτών και των επισκεπτών της χώρας, με απόλυτη αδιαφορία στις διαδικασίες και στα μέτρα θωράκισης και αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης και πρωτοφανές πλήγμα στον ελληνικό τουρισμό και την εικόνα της χώρας μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL