Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.5°C19.6°C
3 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.7°C
1 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C18.0°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.3°C16.3°C
1 BF 65%
Μαρία Θεοδωρίδου / Δεν είναι πειραματικά τα εμβόλια - Δεν έχουν εμβρυικά κύτταρα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μαρία Θεοδωρίδου / Δεν είναι πειραματικά τα εμβόλια - Δεν έχουν εμβρυικά κύτταρα

Η Μαρία Θεοδωρίδου
(EUROKINISSI/ΓΙΕΝΑΝΤΑ ΝΤΕΛΑΙ)

Απαντήσεις σε όσους διστάζουν να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού επικαλούμενοι θεωρίες για εμβόλια από εμβρυικά κύτταρα και ζητήματα χριστιανικής πίστης, αλλά και σε όσους μιλούν για πειραματικά εμβόλια, έδωσε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου.

Ειδικότερα, απαντώντας στο ερώτημά αν είναι ηθικά αποδεκτό να χορηγούνται εμβόλια που προέκυψαν μετά από την χρήση εμβρυικών κυττάρων, από κυήσεις που διεκόπησαν, η Μαρία Θεοδωρίδου υπογράμμισε ότι «κανένα από τα εμβόλια δεν περιέχει εμβρυικά κύτταρα, επομένως δεν τίθεται ζήτημα χριστιανικής ηθικής».

Όπως σημείωσε, χρησιμοποιούνται εμβρυικές κυταρρικές σειρές και όχι ιστοί στον τρόπο παραγωγής και έχουν ληφθεί σε περασμένες δεκαετίες. Τα κύτταρα αυτά αφαιρούνται πριν την ολοκλήρωση της παρασκευής των εμβολίων και «επομένως δεν τίθεται ζήτημα χριστιανικής ηθικής για την χρήση των παραπάνω εμβολίων τα οποία αντίθετα σώζουν ζωές» ανέφερε η Μαρία Θεοδωρίδου.

Απαντώντας στο ερώτημα για το αν είναι πειραματικά τα εμβόλια, εξήγησε ότι έχουν χορηγηθεί σε χιλιάδες εθελοντές και έχουν ελεγχθεί αυστηρά για την αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά τους.

Μιλώντας για την τεκνοποίηση, σημείωσε ότι ο εμβολιασμός δεν είναι βλαπτικός κατά την περίοδο που το ζευγάρι προσπαθεί να τεκνοποιήσει, αλλά ούτε και κατά την κύηση ή το θηλασμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL