Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.4°C17.6°C
3 BF 66%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.9°C15.9°C
1 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
9.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C14.7°C
2 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.0°C14.5°C
1 BF 75%
Φωτιά στα Μέθανα / Κάηκε σπίτι - Εκκενώθηκε οικισμός
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Φωτιά στα Μέθανα / Κάηκε σπίτι - Εκκενώθηκε οικισμός

ΚΥΠΡΟΣ ΦΩΤΙΑ
EPA

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στα Μέθανα και συγκεκριμένα  κοντά στο χωριό Κυψέλη του δήμου Τροιζηνίας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά ξέσπασε νωρίτερα σε αγροτοδασική έκταση πλησίον κατοικημένης περιοχής και για το λόγο αυτό από τον επικεφαλής της Πυροσβεστικής δόθηκε εντολή να απομακρυνθούν προληπτικά οι κάτοικοι από το χωριό Κυψέλη.

Οι δυνάμεις που επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς ενισχύθηκαν και συνολικά πλέον στην επιχείρηση συμμετέχουν  56 πυροσβέστες με 21 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από την πλευρά του ο  Δήμαρχος Τροιζηνίας, Σπύρος Πολλάλης, μιλώντας στον ANT1, τόνισε πως «η φωτιά ξεκίνησε από τον δημόσιο δρόμο και όχι από κάποια δασική περιοχή. Η φωτιά ξεκίνησε από τον δρόμο». «Λόγω των ανέμων η φωτιά κινήθηκε προς το βουνό», σημείωσε ο Δήμαρχος Τροιζηνίας, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι από τις φλόγες έχει ήδη καταστραφεί ένα σπίτι.

Παράλληλα υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Ριτσώνα του Δήμου Χαλκιδέων Ευβοίας. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 20 πυροσβέστες, με 10 οχήματα, 1 ελικόπτερο και υδροφόρες ΟΤΑ.

Επίσης, από νωρίς το μεσημέρι είναι σε εξέλιξη φωτιά στη Νέα Απολλωνία Θεσσαλονίκης, με τους δυνατούς ανέμους να δυσχεραίνουν κατά διαστήματα το έργο της πυρόσβεσης. Τις τελευταίες ώρες η φωτιά έχει οριοθετηθεί από τις πυροσβεστικές δυνάμεις. Στην επιχείρηση συμμετείχαν 50 πυροσβέστες με 22 οχήματα κι ένα ελικόπτερο.

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL