Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.3°C18.4°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
11.8°C16.6°C
3 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.2°C15.0°C
3 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.5°C16.8°C
4 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.9°C15.9°C
2 BF 55%
Κεφαλονιά / Εκκενώθηκαν δύο οικισμοί λόγω πυρκαγιάς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κεφαλονιά / Εκκενώθηκαν δύο οικισμοί λόγω πυρκαγιάς

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΦΩΤΙΑ
(EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Συνεχίζει το καταστροφικό της έργο η πυρκαγιά που ξέσπασε το Σάββατο σε δασική έκταση στη ΔΕ Ελειού - Πρόνων σε περιοχή ανάμεσα σε Ξενόπουλο και Καπανδρίτι, στην Κεφαλονιά. Η φωτιά προσέγγισε το χωριό Καπανδρίτι και βρίσκεται κοντά σε κατοικημένες περιοχές. Αλλο πύρινο μέτωπο είναι κοντά στο χωριό Αγ. Ειρήνη.

Για προληπτικούς λόγους, αποφασίστηκε η οργανωμένη απομάκρυνση του πληθυσμού που βρίσκονται στους δύο παραπάνω οικισμούς (Καπανδρίτι και Αγ. Ειρήνη). 

Προκειμένου να μην διακινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές από την επικίνδυνη πυρκαγιά αποφασίστηκε για προληπτικούς λόγους η οργανωμένη απομάκρυνση όλου του πληθυσμού που βρίσκεται στη περιοχή Καπανδρίτι. Όπως αναφέρει στην απόφασή του ο δήμαρχος Αργοστολίου, Θεόφιλος Μιχαλάτος, η απομάκρυνση του πληθυσμού γίνεται «για λόγους προστασίας της ζωής και της υγείας των ατόμων που βρίσκονται στην περιοχή».

Στο σημείο βρίσκεται μεγάλη πυροσβεστική δύναμη με 38 πυροσβέστες, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 8 οχήματα, 2 καναντέρ, 1 air tractor, 4 πετζετέλ και 2 ελικόπτερα.

Ταυτόχρονα, ακτοπλοϊκώς μεταβαίνουν από Πάτρα και Κυλλήνη 14 πυροσβέστες με 7 οχήματα, για να ενισχύσουν τις τοπικές πυροσβεστικές δυνάμεις.

Για αύριο Κυριακή, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος (κατηγορία 4) στα νησιά της ΠΕ Ρόδου και υψηλός κίνδυνος (κατηγορία 3) σε αρκετές περιοχές της χώρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL