Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.3°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C26.0°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C24.8°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 38%
Ευαγγελισμός / Διπλάσιες πιθανότητες επιβίωσης για διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ αν επιταχθούν τα ιδιωτικά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ευαγγελισμός / Διπλάσιες πιθανότητες επιβίωσης για διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ αν επιταχθούν τα ιδιωτικά

screenshot OPEN ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ
screenshot OPEN

Όλο το δημόσιο σύστημα Υγείας έχει «επιστρατευτεί» στη μάχη κατά της πανδημίας, «έχουμε να πάρουμε άδεια από το Καλοκαίρι. Είμαστε σε επιστράτευση ένα χρόνο, μόνο αυτό να σκεφτούν», τόνισε απευθυνόμενη ουσιαστικά στον ιδιωτικό τομέα και την πολιτική ηγεσία η διευθύντρια ανοσολογίας του Ευαγγελισμού Αλέκα Τσιρογιάννη μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Open.

«Θα σας απογοητεύσω», είπε χαρακτηριστικά για τις αναφορές σε βελτίωση της αναλογίας εισαγωγών/εξιτηρίων, καθώς τις απέδωσε στην προσθήκη του Ερυθρού Σταυρού στα αποκλειστικά covid-19 νοσοκομεία. Μάλιστα, σημείωσε ότι στον Ευαγγελισμό γίνονται κινήσεις για να αυξηθούν οι διαθέσιμες κλίνες και «προανήγγειλε» πιθανή μετατροπή και άλλου νοσοκομείου σε αποκλειστικά covid-19.

Καυτηρίασε επίσης την παραμονή του ιδιωτικού τομέα Υγείας στο «απυρόβλητο» σε πολύ μεγάλο βαθμό, την ώρα που ασθενείς βρίσκονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ περιμένοντας να «ανοίξει» κρεβάτι σε κάποιο δημόσιο νοσοκομείο, όπως 4 περιστατικά στον Ευαγγελισμό το πρωί της Παρασκευής.

«Μήπως υπάρχουν και άλλες δομές; Σαν άνθρωπος και γιατρός, δεν μπορώ να διανοηθώ ότι έχουμε αυτή την στιγμή στον Ευαγγελισμό 4 διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ, ενώ στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν κλίνες που είναι κενές. Εννοώ του ιδιωτικού τομέα», είπε ευθέως η κα Τσιρογιάννη, «δεν θέλουμε αυτός ο ασθενής που είναι έξω, να είναι έξω από κλίνη ΜΕΘ. Εκεί που θα έχει διπλάσιες πιθανότητες να αντιμετωπίσει το πρόβλημά του. Γιατί αυτός ο ένας μπορεί να είμαστε εμείς οι ίδιοι».

Την ίδια ώρα, από την Σωτηρία γιατροί ανέφεραν ότι «διώχνουν νωρίτερα» ασθενείς με φορητές συσκευές οξυγόνου, λίγο μετά την καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ ότι στο Αττικό δεν επαρκεί το οξυγόνο και αναγκάζονται να μετακινούν διασωληνωμένους ασθενείς από κλινική σε κλινική, επειδή παραμένουν εκτός ΜΕΘ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL