Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
13.2°C16.9°C
5 BF 72%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.3°C
3 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.0°C17.1°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.2°C19.8°C
6 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
15.9°C16.9°C
2 BF 55%
Σωτηρία / Με οξυγόνο στο σπίτι επειδή δεν υπάρχει κρεβάτι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σωτηρία / Με οξυγόνο στο σπίτι επειδή δεν υπάρχει κρεβάτι

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΣΩΤΗΡΙΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/ EUROKINISSI

«Δεν έχουμε κανένα κρεβάτι ΜΕΘ στη "Σωτηρία"», υπάρχουν ελεύθερες μόνο 20 κενές απλές κλίνες στις κλινικές covid-19, είπε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Open η ειδικευόμενη παθολόγος Χριστίνα Θεοχάρη.

Και για να υπάρχουν ελεύθερες αυτές οι 20 κλίνες, οι γιατροί επισπεύδουν τις νοσηλείες. «Αναγκαζόμαστε και κάνουμε 4-5 εξιτήρια την ημέρα, γιατί δεχόμαστε τεράστιες πιέσεις για εισαγωγές. Αναγκαστικά, κάποιοι πρέπει να βγουν» όπως σημείωσε.

«Σε περιπτώσεις που οι ασθενείς είναι αιμοδυναμικά σταθεροί και έχουν τις προϋποθέσεις να πάνε σπίτι, τους δίνουμε οξυγόνο για το σπίτι, υποστήριξη με οξυγονοθεραπεία. Άλλες φορές δεν θα γινόταν, θα παρατεινόταν η νοσηλεία τους για 2-3 ημέρες και θα λάμβαναν το οξυγόνο στο νοσοκομείο ... τώρα παίρνουν συμπυκνωτή στο σπίτι και κάνουν οξυγονοθεραπεία για μία εβδομάδα περίπου, ή όσο χρειάζεται», όπως είπε η ίδια, καθώς «δεχόμαστε τεράστια πίεση για να νοσηλεύσουμε ασθενείς που έχουν πραγματική ανάγκη για νοσηλεία».

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται μετά τις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ ότι υπάρχει μείζον πρόβλημα στις παροχές οξυγόνου στα νοσοκομεία. Ο πρόεδρός της Μιχ. Γιαννάκος τονίζει ότι στο «Αττικόν» δεν επαρκεί το οξυγόνο εξαιτίας του ότι οι μολυσμένοι από covid ασθενείς που νοσηλεύονται στο συγκεκριμένο νοσοκομείο ξεπερνούν τους 250. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μετακινούνται οι ασθενείς από κλινική σε κλινική προκειμένου να βρεθεί οξυγόνο για να τους χορηγηθεί. «Αυτό δεν το λες σχεδιασμό» τονίζει ο κ. Γιαννάκος.

Την ίδια ώρα, οι διασωληνωμένοι ασθενείς έχουν ξεπεράσει τους 700 και δεκάδες παραμένουν εκτός ΜΕΘ, περιμένοντας να «αδειάσει» κρεβάτι, με μερικούς να έχουν χάσει την ζωή τους περιμένοντας, όπως έχει καταγγελθεί τις προηγούμενες ημέρες για το Σισμανόγλειο και το ΛαΙκό. Και η κυβέρνηση Μητσοτάκη όλα αυτά φαίνεται ότι τα θεωρεί φυσιολογικά, όπως δείχνει το «υπάρχει μία αναμονή πολύ περιορισμένη των εικοσιτεσσάρων ή λίγο περισσότερων ωρών» που είπε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL