Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C21.9°C
4 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.7°C20.5°C
1 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
21 °C
19.0°C22.6°C
1 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.8°C21.4°C
2 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.9°C19.6°C
0 BF 63%
Λαϊκό Νοσοκομείο / Δύο άνθρωποι πέθαναν περιμένοντας κρεβάτι ΜΕΘ 
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Λαϊκό Νοσοκομείο / Δύο άνθρωποι πέθαναν περιμένοντας κρεβάτι ΜΕΘ 

Διασώστες στο ΕΚΑΒ
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Το αφήγημα της κυβέρνησης ότι όλοι οι πολίτες λαμβάνουν την ιατρική φροντίδα που χρειάζονται διαψεύδεται με περίτρανο τρόπο στο «Λαϊκό» νοσοκομείο. Όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος των εργαζομένων Τ. Αντωνόπουλος, το τελευταίο δεκαήμερο δύο ασθενείς άφησαν την τελευταία τους πνοή διασωληνωμένοι στο νοσοκομείο, περιμένοντας να αδειάσει κλίνη ΜΕΘ.

«Είχαμε δύο ασθενείς που δεν βρήκαν το πολυπόθητο κρεβάτι και κατέληξαν. Περίμεναν τρεις - τέσσερις μέρες. Είναι δύο περιστατικά του τελευταίου δεκαημέρου» είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΑΝΤ1. «Ελπίδα στη ζωή έχουν οι πάντες. Όμως είμαστε στα όριά μας» τόνισε ο Τ. Αντωνόπουλος. «Εδώ και τώρα να ανοίξει ο ιδιωτικός τομέας σ' αυτό το κομμάτι διότι δεν μπορεί να παίζουμε τη ζωή των πολιτών κορώνα γράμματα» υπογράμμισε.


Τα περιστατικά επιβεβαίωσε και ο διοικητής του «Λαϊκού» Χρ. Αντωνόπουλος. Όπως ανέφερε στο ίδιο τηλεοπτικό σταθμό, το νοσοκομείο δεν διαθέτει ΜΕΘ Covid, με αποτέλεσμα όταν ένας ασθενής παρουσιάζει επιδείνωση να διασωληνώνεται και να ενημερώνεται το ΕΚΑΒ να τον μεταφέρει σε άλλο νοσοκομείο που διαθέτει κλίνες ΜΕΘ. Ο διοικητής υποστήριξε ότι το νοσοκομείο έκανε ό,τι μπορούσε για τις περιπτώσεις αυτές. «Δεν ήταν παράλειψη ούτε του νοσοκομείου, ούτε του ΕΚΑΒ» είπε και απέδωσε τους θανάτους αυτούς στην πίεση που δέχεται όλο το σύστημα.

Άλλη εικόνα επιχείρησε να δώσει ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Γιάννης Κωτσιόπουλος. Κληθείς επίσης στον ΑΝΤ1 να απαντήσει στις καταγγελίες για τους θανάτους ασθενών με κορωνοϊό εκτός ΜΕΘ, υποστήριξε ότι γίνεται μια τεράστια προσπάθεια για την εξασφάλιση όλο και περισσότερων ΜΕΘ, οι οποίες – όπως είπε – έχουν υπερδιπλασιαστεί το τελευταίο χρονικό διάστημα. «Σ' αυτή τη χρονική στιγμή μπορεί να υπάρχουν μερικές καθυστερήσεις στους ανθρώπους που κατευθύνονται προς τις ΜΕΘ. Όμως αυτές είναι διαχειρίσιμες και μέσα σε λίγο χρόνο βρίσκονται κρεβάτια είτε στο δημόσιο σύστημα υγείας είτε στον ιδιωτικό τομέα» ισχυρίστηκε.

Στο μεταξύ, εφιαλτική είναι η κατάσταση στο «Λαϊκό» νοσοκομείο, που βγήκε από την εφημερία με γεμάτες και τις 90 κλίνες για ασθενείς με κορωνοϊό, αλλά και ράντζα μέσα στις κλινικές. Χαρακτηριστικά, όπως ανέφερε ο νοσηλευτής της κλινικής Covid του νοσοκομείου Ν. Ορφανός, το νοσοκομείο ξεκίνησε με 26 κρεβάτια ανοιχτά την εφημερία. «Αυτή τη στιγμή έχουν υπερκαλυφθεί και υπάρχουν 8-9 φορεία εντός των κλινικών Covid» τόνισε και κατήγγειλε ότι εντός των κλινικών παραμένουν εδώ και 5 ημέρες δύο διασωληνωμένοι περιμένοντας να βρεθεί κλίνη ΜΕΘ. «Οι άνθρωποι κινδυνεύουν. Υπάρχει εγκληματική ολιγωρία και αμέλεια. Δίνουμε τη μάχη πάνω από τις δυνατότητές μας. Είμαστε ένα βήμα πριν την κατάρρευση» είπε χαρακτηριστικά και απηύθυνε έκκληση να προστεθούν στο σύστημα και άλλες κλίνες ΜΕΘ.


 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL