Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C22.4°C
3 BF 60%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C22.3°C
4 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
20.0°C25.9°C
2 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.8°C19.4°C
4 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.4°C19.9°C
2 BF 64%
Εμβόλιο Οξφόρδης / Στο 70,4% η αποτελεσματικότητα – Κατάλληλο και για ηλικιωμένους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εμβόλιο Οξφόρδης / Στο 70,4% η αποτελεσματικότητα – Κατάλληλο και για ηλικιωμένους

Εμβόλιο
(PIXABAY.COM)

Το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την AstraZeneca μπορεί να εμφανίζει μικρότερη αποτελεσματικότητα, διαθέτει σύμφωνα με τους επιστήμονες άλλα πλεονεκτήματα
Το εμβόλιο Covid-19 που αναπτύχθηκε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης σε συνεργασία AstraZeneca, έχει αποδειχθεί ότι είναι 70,4% αποτελεσματικό σε μια δοκιμή μεγάλης κλίμακας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανεπιστημίου.

Πρόκειται για τα ενδιάμεσα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών που πραγματοποιούνται στη Βρετανία και τη Βραζιλία, επεσήμανε η AstraZeneca, με τον επικεφαλής Πασκάλ Σοριότ να υποστηρίζει ότι «Η αποτελεσματικότητα και η ασφάλεια του εμβολίου επιβεβαιώνουν ότι θα είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό κατά της covid-19 και ότι θα έχει άμεση επίδραση σε αυτή την κρίση δημόσιας υγείας».

Η πρώτη ανάγνωση είναι ότι έχει μικρότερη αποτελεσματικότητα σε σχέση με τα εμβόλια των οι Pfizer και Moderna, τα οποία έκαναν ανακοινώσεις για προστασία στο 95%.
Οι επιστήμονες, όμως, σημειώνουν ότι έχει άλλα πλεονεκτήματα, όπου ότι κατά τις δοκιμές παρήγαγε ισχυρή ανοσοαπόκριση σε ηλικιωμένους, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την περασμένη Πέμπτη.
Το πρακτορείο Reuters δημοσιοποίησε τα στοιχεία, που δημοσιεύτηκαν στο ιατρικό περιοδικό The Lancet και που υποδηλώνουν ότι όσοι είναι άνω των 70 ετών, διατρέχοντας μεγαλύτερο κίνδυνο σοβαρής ασθένειας και θανάτου από τομ κορωνοϊό, θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ισχυρή ανοσία.
Στα πλεονεκτήματα προβάλλουν επίσης οι ερευνητές το γεγονός ότι μεταφέρεται και φυλάσσεται πιο εύκολα ενώ έχουν δηλώσει ότι θα είναι πιο φθηνό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL