Δημόσια πρόσκληση σε ιδιοκτήτες διαμερισμάτων πρόκειται να απευθύνουν σήμερα ο Δήμος Αθηναίων και η Ύπατη Αρμοστεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, προκειμένου να ενεργοποιηθεί το πρόγραμμα στέγασης αιτούντων άσυλο. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα λαμβάνουν 90 ευρώ ανά άτομο ή 360 ευρώ για τετραμελή οικογένεια, η οποία έχει αιτηθεί για άσυλο στην Ελλάδα.
Στο πρόγραμμα συμμετέχουν οι δήμοι Μοσχάτου - Ταύρου, Αγ. Δημητρίου, Ζωγράφου και Ν. Σμύρνης, οι οποίοι από σήμερα θα ανακοινώσουν τη δημόσια πρόσκληση προς τους ιδιοκτήτες και τους μεσίτες της περιοχής, προκειμένου να απευθυνθούν στο ελληνικό τμήμα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.
Θυμίζουμε ότι, προ ημερών, ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης είχε ανακοινώσει ότι βρίσκεται στην τελική φάση σύναψης σύμβασης με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για την εγκατάσταση αιτούντων άσυλο σε διαμερίσματα με επιδοτούμενα ενοίκια. Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ήδη μεγάλο το ενδιαφέρον των ιδιοκτητών διαμερισμάτων στον Δήμο Αθηναίων.
Η.Β.