Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
14.2°C19.0°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
11.6°C14.5°C
2 BF 82%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.8°C23.2°C
5 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
27 °C
25.5°C26.8°C
5 BF 28%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
13.0°C14.9°C
0 BF 82%
ΒΙΑΙΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΠΟ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝ ΤΗΣ ΑΕΚ / Μαφιόζικη επίθεση με πέντε τραυματίες στη Ν. Φιλαδέλφεια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΒΙΑΙΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΠΟ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝ ΤΗΣ ΑΕΚ / Μαφιόζικη επίθεση με πέντε τραυματίες στη Ν. Φιλαδέλφεια

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Κ. ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ, Ε. ΖΩΤΟΥ, Η. ΒΙΣΚΑΔΟΥΡΑΚΗ

Δολοφονική επίθεση φανατικών αεκτζήδων κατά της δημοτικής αρχής Άρη Βασιλόπουλου στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο διεκόπη. Αποτέλεσμα των βιαιοπραγιών και των βανδαλισμών ήταν να διακομιστούν στο νοσοκομείο ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, τρεις δημοτικοί σύμβουλοι και δημότης σύμβουλος του δημάρχου, με τον τελευταίο να καταγγέλλει ως ηθικό αυτουργό της επίθεσης με δηλώσεις του στον ρ/σ "Κόκκινο 105.5" τον επικεφαλής της αντιπολιτευόμενης δημοτικής παράταξης, Γιώργο Αράπογλου. Κι αυτό γιατί, ενώ το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο είχε θέμα συζήτησης εντός ημερήσιας διάταξης το ζήτημα της διασφάλισης του άλσους, ο Γ. Αράπογλου επέμενε να μην συζητηθεί το θέμα, που εισηγήθηκε η πλειοψηφούσα παράταξη, αλλά να συζητηθεί το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ γενικά, ως εκτός ημερήσιας διάταξης.

Στην αίθουσα παρευρίσκονταν την ίδια ώρα 50 οπαδοί της ΑΕΚ, κάποιοι από τους οποίους προέβησαν στους ξυλοδαρμούς, ως συνέχεια των επιθέσεων εις βάρος όσων υπερασπίζονται το άλσος, με πιο πρόσφατη αυτήν ειςβάρος κατοίκου που στοχοποιήθηκε από τη διοίκηση της ομάδας.

Λόγω του τεταμένου κλίματος ο δήμαρχος είχε ζητήσει τη διακριτική παρουσία της αστυνομίας φοβούμενος επεισόδια. Σύμφωνα όμως με αυτόπτες μάρτυρες παρών στο δημοτικό συμβούλιο ήταν μόνο ένας αστυνομικός και, όταν τα επεισόδια ξεκίνησαν, ήταν αδύνατο εκ των πραγμάτων να υπάρξει αστυνομική επέμβαση. Στον αντίποδα η ΕΛ.ΑΣ. ισχυρίζεται ότι υπήρχε αστυνομική παρουσία έξω από το δημαρχείο, αλλά δεν επενέβη "γιατί κανένας δεν την κάλεσε" και επικαλέστηκε τον δήμαρχο αναφέροντας ότι δεν μπορούσε να μπει στο κτήριο χωρίς σχετική άδεια.

Οι πέντε τραυματίες νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο Αγία Όλγα. Είναι ο πρόεδρος του Δ.Σ. Γιώργος Πάνος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Χρήστος Αντωναρόπουλος, Αρσένης Πρελορέντζος και Βασίλης Παπακώστας και ο δημότης - σύμβουλος του Α. Βασιλόπουλου, Κώστας Μπαρούτας. Σημειώνεται ότι ο Α. Βασιλόπουλος είχε προγραμματισμένη συνάντηση για σήμερα με αντιπροσωπεία φιλάθλων, ωστόσο μέχρι την ώρα που έκλεινε η "Α" δεν είχε επιβεβαιωθεί ότι θα πραγματοποιηθεί. Αυτός όμως ήταν κι ένας λόγος που ο δήμαρχος χαρακτήρισε εμπρηστική την παρέμβαση του Γ. Αράπογλου, αφού ήταν γνωστή η επικείμενη συνάντηση των δύο πλευρών.

Άρ. Βασιλόπουλος: Δεν θα υποκύψουμε στην τρομοκρατία

Ενέργειες που "στρέφονται ευθέως" κατά της δημοκρατίας κατήγγειλε ο δήμαρχος Ά. Βασιλόπουλος διαμηνύοντας: "Δεν θα υποκύψουμε στην τρομοκρατία. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στον ελεύθερο διάλογο, το δικαίωμα να υπερασπιζόμαστε και να παλεύουμε για τη διάσωση του Άλσους και την απόδοσή του στο κοινωνικό σύνολο, αλλά και την κατασκευή ενός γηπέδου της ΑΕΚ με σεβασμό στο περιβάλλον και το Σύνταγμα".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL