Live τώρα    
Τα σύνορα Καναδά-ΗΠΑ θα παραμείνουν κλειστά για έναν ακόμη μήνα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τα σύνορα Καναδά-ΗΠΑ θα παραμείνουν κλειστά για έναν ακόμη μήνα

«Επιβεβαιώνω σήμερα ότι ο Καναδάς και οι ΗΠΑ κατέληξαν σε συμφωνία για να παραταθεί κατά 30 ημέρες» το κλείσιμο των συνόρων για τις μη απαραίτητες μετακινήσεις, επισήμανε ο Τριντό, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχωρεί καθημερινά.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είπε αυτήν την εβδομάδα ότι θα ήθελε τα σύνορα, που έχουν κλείσει εδώ και 3 εβδομάδες, να είναι «μεταξύ των πρώτων» που θα ξανανοίξουν, την ώρα που η Οτάβα εκτιμά ότι θα χρειαστούν «περισσότερες εβδομάδες».

«Πρόκειται για μια σημαντική απόφαση, που θα επιτρέψει στους πολίτες σε κάθε πλευρά των συνόρων να είναι ασφαλείς», είπε ο Τριντό. «Είναι ένα νέο παράδειγμα της εξαιρετικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών» και θα επιτρέψει να συνεχιστούν οι συναλλαγές μεταξύ των δύο εμπορικών εταίρων, παρά την πανδημία, σύμφωνα με τον ίδιο.

Με πληθυσμό εννεά φορές μικρότερο από τις ΗΠΑ, ο Καναδάς καταμετρά σήμερα 32.412 επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού και 1.346 νεκρούς έναντι περισσότερων από 700.000 κρουσμάτων και 37.000 νεκρών στις ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0