Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.5°C14.3°C
3 BF 88%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
13.7°C16.0°C
3 BF 60%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.7°C14.0°C
4 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
14 °C
13.8°C16.0°C
5 BF 84%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.2°C11.9°C
2 BF 100%
Η Πεντάμορφη και το Τέρας… αλλιώς / Για 2η χρονιά στο Μικρό Παλλάς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η Πεντάμορφη και το Τέρας… αλλιώς / Για 2η χρονιά στο Μικρό Παλλάς

Η ΠΕΝΤΑΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΡΑΣ ΑΛΛΙΩΣ

Η Πεντάμορφη και το Τέρας. Μια παλιά, πολύ παλιά ιστορία, που επέζησε μέσα στους αιώνες, αγαπήθηκε, διασκευάστηκε πολλές φορές, διατηρώντας ωστόσο τη διαχρονική της γοητεία, μεταφέρεται στη σκηνή από τον Παρασκευά Καρασούλο και μια ομάδα σημαντικών δημιουργών και ερμηνευτών… ΑΛΛΙΩΣ!!

Στην Πεντάμορφη και το Τέρας … αλλιώς λοιπόν, τα στερεότυπα της αρχικής ιστορίας έχουν  προσαρμοστεί στην αλήθεια και στις ανάγκες των καιρών μας. 
Συγκεκριμένα, η Πεντάμορφη δεν είναι μόνο η  προσωποποίηση της καλοσύ-νης αλλά έχει και τις κακές και ανάποδες στιγμές της, ενώ το Τέρας μπορεί να είναι τερατωδώς άσχημο, αλλά αν ψάξεις λίγο πιο βαθιά μέσα του, μπορεί και να κρύβει μια καρδιά… χρυσή, που αποζητά μόνο την αποδοχή και την αγάπη. 
Μπορεί. Παραμένει βέβαια  αναλλοίωτη η ίδια βασική προαιώνια και δια-χρονική αρχή:  η αγάπη που παραμένει ένας μηχανισμός υπέρβασης των πά-ντων στην ανθρώπινη ζωή, μπορεί να τακτοποιήσει συμπληρωματικά τις δια-φορές και τις διαφορετικότητες, αν υπάρχει λόγος. 
Και στην ιστορία της  Πεντάμορφης και του Τέρατος  υπάρχουν πολλοί. 
Και πάνω από όλους, ο βασικός λόγος είναι, πως κανείς άνθρωπος δεν είναι ούτε παραμένει μόνο καλός ή μόνο κακός σε όλη του τη ζωή χωρίς λόγο ή πάλι, κανείς δεν είναι μόνο άσχημος ή μόνο όμορφος για όλα τα μάτια που τον κοιτούν. 
Η διαφορετικότητα, η συνύπαρξη, το καλόκακο που λέμε, είναι μια σπουδαία κατάκτηση της εποχής μας, για να μπορέσει ο άνθρωπος να καταλάβει και τον εαυτό του και το μέλλον του.

Βλέποντας έτσι την ιστορία, με πολύ τρυφερότητα, χιούμορ αλλά κυρίως με πολλή μουσική, τραγούδι και φαντασία, η παράσταση Η Πεντάμορφη και το Τέρας… αλλιώς, γίνεται ένα παραμύθι ανατροπών, ικανό να μιλήσει και να μαγέψει, τις καρδιές μικρών και μεγάλων. 

  Ο  καταξιωμένος στιχουργός Παρασκευάς Καρασούλος, έχοντας ήδη υπο-γράψει ως συγγραφέας στο παιδικό θέατρο, δύο μεγάλες καλλιτεχνικές και εμπορικές επιτυχίες  (Ο Ιάσονας και το χρυσόμαλλο δέρας  στο θέατρο  Bad-minton και Τα Καινούργια ρούχα του Βασιλιά στο θέατρο Αλίκη πριν την πανδημία)  στην Πεντάμορφη και το Τέρας … αλλιώς, παραδίδει ένα κείμενο δυνατό, γεμάτο χιούμορ, λυρισμό, δράση και  πολλά πανέμορφα  τραγούδια. 

Την σκηνοθεσία της παράστασης ανέλαβε με πολύ κέφι και όρεξη, ο Σταύρος Ράγιας (πρόσφατη σκηνοθετική εργασία του, η Μεταμφίεση με τη Χάρις Αλε-=ξίου στο Μικρό Παλλάς), ο οποίος διαθέτει ήδη μια πολυετή θητεία στο παι-δικό θέατρο ως ηθοποιός και συνεργάτης σημαντικών παιδικών παραστάσεων…  

Τα σκηνικά και τα κοστούμια της παράστασης, έχει επιμεληθεί ο ζωγράφος και σκηνογράφος Ανδρέας Γεωργιάδης που το κοινό γνωρίζει ήδη από την θαυμάσια σκηνογραφική εργασία του, στα Καινούργια ρούχα του Βασιλιά. 

Τη μουσική αλλά και τα τραγούδια της παράστασης (σε στίχους του  Παρα-σκευά Καρασούλου), συνέθεσε ο Χρίστος Θεοδώρου, γεμίζοντας με το ταλέ-ντο του, ρυθμούς και μοναδικά χρώματα το έργο.

Έκπληξη της παράστασης ωστόσο αποτελεί η συνύπαρξη επί σκηνής, δύο σπουδαίων ερμηνευτών: του Δώρου Δημοσθένους και της Βικτωρίας Τα-γκούλη, που ερμηνεύουν  τους βασικούς ρόλους στην παράσταση. Οι δύο τα-λαντούχοι και εξαιρετικοί ερμηνευτές, με δική του ιστορία ο καθένας στη μουσική αλλά και στο θέατρο, δέχτηκαν με ενθουσιασμό να πρωταγωνιστή-σουν παίζοντας και τραγουδώντας και συμβάλλοντας έτσι σε ένα μοναδικό αποτέλεσμα. 

Δίπλα τους ο ταλαντούχος ηθοποιός Διονύσης Κλάδης, ο οποίος ενσαρκώνει ιδανικά το ρόλο του ξωτικού - αφηγητή, αλλά και μια σειρά ηθοποιών που δάνεισαν τις φωνές τους στα ομιλούντα αντικείμενα που παίζουν κι αυτά το ρόλο τους στο έργο.

Την ευθύνη της διεύθυνσης παραγωγής και συντονισμού της παράστασης  έχει αναλάβει η Βιβή Γερολυμάτου που έχει υπογράψει  την μεγάλη επιτυχία  του Φοίβου Δεληβοριά, Πες μου το όνομα σου, στο Θέατρο Ραντάρ αλλά τα Καινούργια ρούχα του Βασιλιά στο θέατρο Αλίκη.

Η Πεντάμορφη και το Τέρας…αλλιώς στο Μικρό Παλλάς είναι μια θεατρική πρόταση που κέρδισε την αγάπη μικρών και μεγάλων. Γιατί  έχει στόχο της να συνδυάσει το χιούμορ με την αλήθεια, την ελαφράδα με το μήνυμα, την μα-γεία με το καλλιτεχνικό αίτημα.
Μια πρόταση της καλλιτεχνικής εταιρείας  Μικρή Άρκτος.
Μην τη χάσετε…

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Κείμενο-Στίχοι τραγουδιών: Παρασκευάς Καρασούλος
Σκηνοθεσία: Σταύρος Ράγιας
Σκηνικά - Κοστούμια: Ανδρέας Γεωργιάδης
Πρωτότυπη μουσική, μουσική διδασκαλία, ενορχήστρωση: Χρίστος Θεοδώρου
Διανομή: Δώρος Δημοσθένους (Τέρας), Βικτωρία Ταγκούλη (Πεντάμορφη), Διονύ-σης Κλάδης (Ξωτικό-Αφηγητής), Μαριάννα Γκούτζιου (Τσαγιέρα), Δημοσθένης Ε-λευθεριάδης (Ρολόι), Σταύρος Ράγιας (κηροπήγιο)
Φωτογράφηση : Νίκος Κοκκαλιάς
Γραφιστικός σχεδιασμός: www.elix.gr
Επικοινωνία: Μαρία Τσολάκη, [email protected] 
Διεύθυνση παραγωγής: Γερολυμάτου Βιβή, [email protected]
Παραγωγή-εκτέλεση παραγωγής: Μικρή Άρκτος, www.mikri-arktos.gr

Ημέρες και ώρες παραστάσεων

Κάθε Κυριακή στις 12:00 το μεσημέρι 
(και καθημερινές παραστάσεις για σχολεία)
Έναρξη παραστάσεων: Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023
Για παιδιά 4-12 ετών
Διάρκεια παράστασης: 80’ χωρίς διάλειμμα

Τιμές εισιτηρίων: Α΄ζώνη 15 ευρώ | Β’ ζώνη 13 ευρώ
Προπώληση: Τicketservises
Πληροφορίες-κρατήσεις : 210 7610616, 6985 933 290
Για σχολικές παραστάσεις και ομαδικές κρατήσεις: 210 76 10 620

Θέατρο Μικρό Παλλάς, Αμερικής 2 & Στοά Σπυρομήλιου, Σύνταγμα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL