Με σαφείς κόκκινες γραμμές προσήλθαν στη συνάντηση σήμερα Τετάρτη (15/2) με τον Κυριάκο Μητσοτάκη οι άνθρωποι του Πολιτισμού, που επί δύο μήνες βρίσκονται σε κινητοποιήσεις αντιδρώντας στην κυβερνητική ρύθμιση που υποβιβάζει τα πτυχία τους σε απολυτήριο Λυκείου.

«Περιμένουμε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πάρει πίσω το ΠΔ που αφορά όλους μας που έχουμε σπουδάσει τρία χρόνια και όχι μόνο, άλλα 23, 50, 60 πάνω στη σκηνή. Θεωρούμε ότι δεν είναι καθόλου δίκαιο και μας φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση. Πιστεύω ότι αν δεν το πάρει πίσω, σίγουρα θα κινητοποιηθούμε ακόμη περισσότερο» τόνισε στο avgi.gr ο γνωστός ηθοποιός Γιάννης Στάνκογλου.
Τα σωματεία των καλλιτεχνών κάλεσαν σε συγκέντρωση έξω από το Ωδείο Αθηνών, ενώ το πλήθος των ανθρώπων του Πολιτισμού έκλεισε τη Ρηγίλλης και στη συνέχεια τη Βασιλίσσης Σοφίας.
«Χιλιάδες καταλήψεις ενάντια σε έναν κόσμο οργανωμένης σήψης» - Οι καλλιτέχνες έχουν κλείσει τη Βασ. Σοφίας https://t.co/PHHhtZMHwG pic.twitter.com/HuZKNacLZL
— Η ΑΥΓΗ (@AvgiOnline) February 15, 2023

Σταθεροί στα αιτήματά τους οι καλλιτέχνες ζητούν την απόσυρση από το ΠΔ όλων των ρυθμίσεων που αφορούν τις ειδικότητες των καλλιτεχνών και των εργαζομένων στον Πολιτισμό, την υπαγωγή όλων των αποφοίτων καλλιτεχνικών σχολών και των εργαζομένων στον Πολιτισμό στην κατηγορία Τ.Ε. (πλην αυτών που ανήκουν στην κατηγορία Π.Ε.) και την ίδρυση δημόσιας Τριτοβάθμιας Ανώτατης Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης και ενιαίας δημόσιας καλλιτεχνικής εκπαίδευσης σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες.
(Βίντεο - Φωτογραφίες: Κώστας Παπαντωνίου)