Τα προγράμματα για την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι στην ημερήσια διάταξη. Οι μνημονιακοί υποψήφιοι θριαμβολογούν για τις δυνατότητες νέου δανεισμού, για την ευκαιρία μιας πενηντάχρονης ρύθμισης των προηγούμενων δανείων!
Δεν φαίνεται να επηρεάζεται η ευαισθησία των ισχυρών για μείωση του χρέους, και η Ελλάδα της Εθνικής Αντίστασης με τον Μανώλη Γλέζο απαντάει: Δεν επαιτούμε, αλλά απαιτούμε!
Οι εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών κοινοβουλίων περιμένουν την επιβεβαίωση ότι θα εξοφληθούν οι δόσεις και θα την έχουν. Με την υπόσχεση αυτή όμως συμβαδίζει και η υποχρέωση των Ευρωπαίων να επιβάλουν στην ηττηθείσα χιτλερική Γερμανία να πληρώσει τις υποχρεώσεις της στη νικήτρια Ελλάδα. Όλα τα υπόλοιπα είναι ζήτημα λογιστηρίου. Κάτι που μπορεί να ανατεθεί στους φημισμένους μνημονιακούς οικονομολόγους τους.
Ιδού λοιπόν η μοναδική λύση, όχι μόνο για τη βιωσιμότητα αλλά και για την εξόφληση του ελληνικού εξωτερικού χρέους.
Και τι θα γίνουμε τότε χωρίς τις απειλές για σκληρά μέτρα από τους πλούσιους του ευρώ και από τις τράπεζές τους;
Αν υπάρξει αυτό το φως στο τούνελ της υποταγής, πώς θα μπορούν οι ισχυροί να υπαγορεύσουν στην Ελλάδα ποιο αναπτυξιακό πρόγραμμα θα ακολουθήσει;