Live τώρα    
Καταγγελία ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ / Προκλητική απέλαση ελλήνων συνδικαλιστών, η κυβέρνηση να προβεί σε διάβημα στο Ισραήλ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καταγγελία ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ / Προκλητική απέλαση ελλήνων συνδικαλιστών, η κυβέρνηση να προβεί σε διάβημα στο Ισραήλ

Ισραήλ στρατός
ΕΡΑ/ATEF SAFADI

Σε έντονο ύφος ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταγγέλλει την προκλητική στάση του Ισραήλ για την απαγόρευση εισόδου  και τις απελάσεις Ελλήνων συνδικαλιστών.

«Η απαγόρευση εισόδου και η απέλαση Ελλήνων συνδικαλιστών» όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του από τις ισραηλινές αρχές «είναι πλήρως συμβατή με την κατοχική παρουσία και τους ισραηλινούς εποικισμούς στα παλαιστινιακά εδάφη» και «έρχεται ως συνέχεια παράνομων επιθέσεων και επεισοδίων άσκησης βίας, ακόμα και απαγωγής, απέναντι σε αποστολές αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό».

Καταλήγοντας στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλεί την ελληνική κυβέρνηση να καταδικάσει έμπρακτα «αυτές τις ενέργειες και να προβεί σε διάβημα στο Ισραήλ» σημειώνοντας ότι «πρέπει να σταματήσει να ενεργεί ως ο πιο πιστός σύμμαχος του εγκληματία πολέμου Νετανιάχου» και ότι «η προσήλωση στο διεθνές δίκαιο και τη διεθνή νομιμότητα πρέπει να βρίσκονται στον πυρήνα μιας ενεργητικής και πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Η απαγόρευση εισόδου και η απέλαση Ελλήνων συνδικαλιστών συνιστά μια ακόμα προκλητική και αυταρχική ενέργεια του Ισραήλ που στρέφεται ενάντια στο διεθνές δίκαιο. Οι εκπρόσωποι των ελληνικών συνδικαλιστικών οργανώσεων είχαν προγραμματισμένες συναντήσεις με παλαιστινιακές συνδικαλιστικές οργανώσεις στη Δυτική Όχθη. Η ενέργεια αυτή των ισραηλινών αρχών είναι πλήρως συμβατή με την κατοχική παρουσία και τους ισραηλινούς εποικισμούς στα παλαιστινιακά εδάφη. Έρχεται σε συνέχεια παράνομων επιθέσεων και επεισοδίων άσκησης βίας, ακόμα και απαγωγής, απέναντι σε αποστολές αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό.

Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει έμπρακτα να καταδικάσει αυτές τις ενέργειες και να προβεί σε διάβημα στο Ισραήλ. Πρέπει να σταματήσει να ενεργεί ως ο πιο πιστός σύμμαχος του εγκληματία πολέμου Νετανιάχου. Η προσήλωση στο διεθνές δίκαιο και τη διεθνή νομιμότητα πρέπει να βρίσκονται στον πυρήνα μιας ενεργητικής και πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0