«Σας κρατούν από το χέρι τα συμφέροντα, συμπεριφέρονται ως κράτος εν κράτει» τόνισε ο Χρήστος Γιαννούλης αναφερόμενος στο ζήτημα των πλειστηριασμών των σπιτιών των πολιτών και τις νέες αντιλαϊκές ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επισήμανε τις συνθήκες τρομοκρατίας των πολιτών που έχουν επιβάλλει τα funds μέσω των νομικών τους και των εισπρακτικών εταιρειών.
Ο Χρ. Γιαννούλης υπογράμμισε ότι αυτή η συμπεριφορά των funds οφείλεται στην ανοχή που τους έχει δείξει τόσο η κυβέρνηση, όσο και η Τράπεζα της Ελλάδας. Ειδικά για την ΤτΕ, ο Χρ. Γιαννούλης σημείωσε την «απεριόριστη ευγένεια» με την οποία αντιμετωπίζει τα funds και τις καταχρηστικές πρακτικές τους, την ώρα που είναι «άτεγκτη» όσον αφορά τα δικαιώματα των πολιτών επικαλούμενη τον «δημοσιονομικό εκτροχιασμό».
«Στα πούπουλα τα funds κι οι servicers, στην πυρά οι πολίτες» σχολίασε δηκτικά ο Χρ. Γιαννούλης.
Επιλογή ηγεσίας Δικαιοσύνης: «Αυτό είναι αξιοκρατία;»
«Αυτό είναι αξιοκρατία;» αναρωτήθηκε ο Χρ. Γιαννούλης επικαλούμενος την κριτική της Ένωσης Δικαστών κι Εισαγγελέων που κατήγγειλε ότι καμία από τις πρώτες οκτώ προτιμήσεις των δικαστών δεν ήταν μεταξύ των τελικά επιλεχθέντων από το υπουργικό συμβούλιο για τις θέσεις αντιπροέδρων του Άρειου Πάγου.