Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε στην κυβέρνηση, την οποία χαρακτηρίζει “όχι μόνο ανεύθυνη, αλλά και επικίνδυνη”, εξαπέλυσε η αξιωματική αντιπολίτευση, με αφορμή τη στάση της στην κυπριακή οικονομική κρίση, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα το αίτημα των λαών της Ευρώπης για “επαναθεμελίωση της Ε.Ε.”.
“Η ελληνική κυβέρνηση, αφού πρώτα συμφώνησε στο να βρεθεί η χειρότερη δυνατή λύση για την Κύπρο, τώρα προσπαθεί να εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά την απόφαση του Eurogroup για να δικαιολογήσει τις νέες της υπαναχωρήσεις απέναντι στην τρόικα. Δεν είναι απλώς ανεύθυνη, αλλά και επικίνδυνη" επισημαίνει στην ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου και προσθέτει: “Προσπαθεί να στηριχτεί πάνω στο κούρεμα των καταθέσεων και στην αποσταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος συνολικά στην Ευρωζώνη, έτσι ώστε να πείσει ότι η πολιτική της είναι μονόδρομος και ότι η παράταση του χαρατσιού της ΔΕΗ και οι απολύσεις αποτελούν εθνική σωτηρία".
Και τελικώς “δεν μπορεί να υπάρξει καμία προοπτική κοινωνικά δίκαιης εξόδου από την κρίση όσο συνεχίζονται οι μνημονιακές πολιτικές. Δεν υπάρχουν μεμονωμένες αποφάσεις για 'προβληματικές' χώρες, αλλά μια συνολική στρατηγική εξαθλίωσης και καταστροφής που συνεχώς θα επεκτείνεται. Η επαναθεμελίωση της Ε.Ε σε νέες βάσεις αλληλεγγύης, δημοκρατίας, κοινωνικής δικαιοσύνης και ανάπτυξης αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την ίδια την ύπαρξή της”.