Live τώρα    
12°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
9.5°C13.5°C
2 BF 85%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
9.9°C12.2°C
1 BF 88%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.1°C13.7°C
2 BF 83%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.3°C14.8°C
3 BF 79%
ΛΑΡΙΣΑ
Ασθενής ομίχλη
11 °C
10.7°C11.7°C
0 BF 100%
Σχέδιο κυριαρχίας με «νεκρή» αντιπολίτευση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σχέδιο κυριαρχίας με «νεκρή» αντιπολίτευση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Προεδρικό Μέγαρο
(EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ αφελείς, για να μην αντιλαμβάνονται ότι η παταγώδης αποτυχία τους να κυβερνήσουν τη χώρα και να την βγάλουν ασφαλή από τις διαδοχικές απειλητικές κρίσεις, όση προστασία και αν έχουν από τους χορηγούς τους που ελέγχουν τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα, είναι πλέον εμφανής και μετρήσιμη από τους πολίτες. Όσα ψέματα και αν πουν, η φτώχεια και η απελπισία εκατομμυρίων μη προνομιούχων Ελλήνων δεν κρύβεται.

ΠΩΣ ΟΜΩΣ μπορούν να ξεπεράσουν την οργή των πολιτών που θα εμφανιστεί στις κάλπες; Πρέπει να «σκοτώσουν» την αντιπολίτευση για να μην υπάρχει αξιόπιστη πολιτική δύναμη που να πείθει πως μπορεί να τους αντικαταστήσει.

ΠΡΩΤΟΣ στόχος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Για τον σκοπό αυτό, χρειάζονται πάσης φύσεως πληροφορίες που αν προβληθούν κατάλληλα, μπορούν να πλήξουν την αξιοπιστία της Αριστεράς, την εντιμότητα των στελεχών της και κυρίως του Τσίπρα.

ΑΛΛΩΣΤΕ ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήρθε στην εξουσία για τις θέσεις του, τις ιδέες του και την εμπειρία των στελεχών του σε ζητήματα διακυβέρνησης. Η σήψη του δικομματισμού, η χρεοκοπία της χώρας και η αδυναμία των κυβερνήσεων από το 2010 μέχρι το 2015 να πείσουν τους πολίτες ότι είναι ικανές να δώσουν λύσεις εξόργισε τους πολίτες, που κατέφυγαν ως ύστατη επιλογή στον ΣΥΡΙΖΑ, με κύριο προσόν του την εντιμότητα.

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Μητσοτάκη, για να γίνει αποτελεσματικό, στήνει ήδη, αν δεν τον έχει στήσει, έναν υπερσύχρονο μηχανισμό παρακολούθησης κάθε κίνησης, κάθε ομιλίας, κάθε διαλόγου, και μάλιστα με δαπάνη του Ελληνικού Δημοσίου.

ΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ περιστατικό από τη διαρροή της ομιλίας του Π. Πολάκη σε μια διαδικτυακή κομματική συνεδρίαση του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία ασκούσε κριτική στη φορολογική πολιτική που σχεδίασε ο υπουργός Οικονομικών Ευκ. Τσακαλώτος, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Μπορεί αυτό να έγινε εκ των έσω; Μπορεί όμως και όχι.

ΚΑΙ ΕΔΩ ξεκινά ο ρόλος της εταιρείας που προσέλαβε το Μαξίμου, της αμερικανικής Palantir Technologies. Μιας εταιρείας που ξεκίνησε τις δραστηριότητές της με αποκλειστικά συμβόλαια συνεργασίας με τη CIA και το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ και συνεργάστηκε με την περιβόητη Cambridge Analytica, η οποία ανέλαβε να χειραγωγήσει 50 εκατομμύρια Αμερικανών ψηφοφόρων για να βγει Πρόεδρος ο Τραμπ το 2016!

ΚΑΙ ΟΤΑΝ η αντιπολίτευση ζήτησε να δημοσιοποιήσει η κυβέρνηση τους όρους και το περιεχόμενο τη συμφωνίας αυτής, που, σημειωτέον, δεν αναρτήθηκε, ως ορίζει ο νόμος, στη «Διαύγεια», η κυβέρνηση αρνήθηκε πεισματικά, λέγοντας ότι η συμφωνία αυτή είναι δωρεάν!

ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ τον διορισμό, στη θέση του επικεφαλής στην ΚΥΠ, ενός ανθρώπου που αποκαλύφθηκε ότι δεν είχε τα τυπικά προσόντα για να αναλάβει τη θέση και ο Μητσοτάκης άλλαξε εκ των υστέρων τον νόμο για να τον κρατήσει εκεί. Δεν υπήρχε άλλος; Ίσως δεν υπήρχε, ως υπηρέτης του ευεργέτη του.

ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ επίσης την τοποθέτηση του αδίστακτου ακροδεξιού Βορίδη στο υπουργείο που έχει την ευθύνη διεξαγωγής αδιάβλητων εκλογών και αναρωτηθείτε για τους κινδύνους που ελλοχεύουν, όχι μόνο ή κυρίως για τον ΣΥΡΙΖΑ όσο για τη Δημοκρατία και το μέλλον της χώρας.

ΕΧΟΥΝ ήδη ναρκοθετήσει το ΚΙΝ.ΑΛΛ. στρατολογώντας για το σχέδιό τους ώς και τον διάδοχο του Ανδρέα Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, τον δειλό Κώστα Σημίτη, που προθύμως προσφέρει τις υπηρεσίες στο σχέδιο των Μητσοτάκηδων. Το τελεσίγραφο προς την κ. Γεννηματά είναι πλέον σαφές: Ή μαζί μας ή σας διαλύουμε.

ΚΑΙ ΦΤΑΝΟΥΜΕ στο κρίσιμο ερώτημα. Έχουν αντιληφθεί στην αξιωματική αντιπολίτευση το σχέδιο των Μητσοτάκηδων; Έχουν αξιολογήσει το οπλοστάσιο που διαθέτει; Έχουν δημιουργήσει τη συνοχή και την ενότητα που απαιτούν οι περιστάσεις; Έχουν σχέδιο για την αντιμετώπιση των επιθέσεων που θα δεχτούν; Με πολεμικούς όρους, θα ρωτάγαμε αν το στράτευμα έχει ιεραρχία και δομή να πολεμήσει ενιαία και με πειθαρχία, ώστε να μεγιστοποιήσει την ικανότητα να αντιμετωπίσει επιθέσεις και κινδύνους.

ΠΟΛΥ φοβάμαι πως ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως είναι σήμερα, παραμένοντας παρατεταμένα εσωστρεφής, με αξιωματούχους να προτάσσουν τις προσωπικές τους πολιτικές στοχεύσεις την πιο ακατάλληλη στιγμή, αγνοώντας το πραγματικό πεδίο της μάχης, κινδυνεύει να γίνει εύκολος αντίπαλος. Και αν συμβεί αυτό, κανείς δεν θα μπορέσει να αποφύγει τις ευθύνες του. Και όπως έλεγε ο παππούς μου: «νουν και ηλικίαν έχουν, ας αποφασίσουν σωστά».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL