ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΠΟΥΛΑΚΙΔΑΣ
Αόκνως συνεχίζονται από τον πρόεδρο της Βουλής οι προσπάθειες για να βρεθεί λύση για το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, γεγονός που κάνει την κυβέρνηση να αισιοδοξεί. Οι διαδικασίες "βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και σε θετική τροχιά και πολύ σύντομα θα έχουμε τη διαδικασία της αδειοδότησης, η οποία μετά από 25 χρόνια θα βάλει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο" δήλωσε ("Στο Κόκκινο 105,5") ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.
Παράλληλα όμως φαίνεται ότι στις επαφές του Νίκου Βούτση με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με αντικείμενο τη συγκρότηση του ΕΣΡ, ανακινείται και το ζήτημα του εκλογικού νόμου. Η κυβέρνηση επιδιώκει να μειώσει το μπόνους των 50 εδρών περίπου στο μισό, να σπάσει τις μεγάλες εκλογικές περιφέρειες, αλλά και να διατηρήσει το όριο του 3% για την είσοδο ενός κόμματος στη Βουλή.
Όσον αφορά το ΕΣΡ, το κλίμα είναι θετικό και εκτιμάται ότι θα βρεθεί λύση μέσα από τη Διάσκεψη των Προέδρων, ώστε να μην χρειαστεί να υπάρξει κυβερνητική νομοθετική πρωτοβουλία για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου συγκρότησης του ΕΣΡ.
Ο Νίκος Βούτσης, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ξεκινήσει τις επαφές του με τα κόμματα:
* Ν.Δ.: Επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον μεταβατικό πρόεδρο Γιώργο Πλακιωτάκη, αλλά και με τους υποψήφιους προέδρους Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Κυριάκο Μητσοτάκη. Αμέσως μετά συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος συμμετέχει εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.
* ΠΑΣΟΚ: Επικοινώνησε με τη Φώφη Γεννηματά και εν συνεχεία είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον βουλευτή Βασίλη Κεγκέρογλου.
* Ποτάμι: Επικοινώνησε με τον Σταύρο Θεοδωράκη και ακολούθως συναντήθηκε με τον βουλευτή του κόμματος Γιώργο Μαυρωτά.
Ο πρόεδρος της Βουλής θα συνομιλήσει με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς και θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους τους, όμως η οριστικοποίηση των αποφάσεων, θα γίνει μετά τις 10 Ιανουαρίου, όταν θα εκλεγεί ο νέος πρόεδρος της Ν.Δ. Από την πλευρά του ο Ν. Παππάς στη συνέντευξή του "Στο Κόκκινο" υπογράμμισε ότι ο Ν. Βούτσης εργάζεται για να διαμορφωθούν οι όροι συναίνεσης και εξέφρασε την ελπίδα ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα συμβάλει ώστε η συγκρότηση του ΕΣΡ να τελεσφορήσει σύντομα.