Live τώρα    
ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ: Απολύονται 236 εργαζόμενοι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ: Απολύονται 236 εργαζόμενοι

Στον αέρα βρίσκονται από σήμερα οι 236 εργάτες του εργοστασίου της ΑΓΕΤ Ηρακλής (θυγατρική του κολοσσού Lafarge) στη Χαλκίδα, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο προγράμματος αναδιάρθρωσης της παραγωγικής της δομής, κλείνει το εργοστάσιο και η παραγωγή τσιμέντου θα γίνεται πλέον από τα εργοστάσια Βόλου και Μηλακίου Ευβοίας. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι έχει καλέσει τους εκπροσώπους των εργαζομένων σε διαβούλευση για να συμφωνήσουν στις διαδικασίες ομαδικής απόλυσής τους.

Όπως ισχυρίζεται η ΑΓΕΤ, "το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης έχει στόχο την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της ύφεσης στον κατασκευαστικό τομέα και τη στήριξη της βιωσιμότητας της εταιρείας", ενώ σημειώνει ότι η νέα δομή περιλαμβάνει "την παραγωγή τσιμέντου από τα δύο εργοστάσια, Βόλου και Μηλακίου Εύβοιας, αξιοποιώντας τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα, ιδιαίτερα των λιμενικών τους εγκαταστάσεων, για την εξυπηρέτηση της εσωτερικής αγοράς και την ενίσχυση της εξαγωγικής παρουσίας της ΑΓΕΤ Ηρακλής στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου".

Με ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη, όπως την χαρακτηρίζει, απόφαση της διοίκησης της ΑΓΕΤ Ηρακλης, τονίζοντας ότι με το πρόσχημα της μείωσης της παραγωγικής δραστηριότητας η διοίκηση της εταιρείας βάζει λουκέτο σ ένα από τα πιο ανεπτυγμένα και κερδοφόρα όλα τα προηγούμενα χρόνια, εργοστάσια της χώρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0