Ενδιαφέρον για έρευνες και αξιοποίηση κοιτασμάτων υδρογοναθράκων στην Ελλάδα εκφράζουν η ExxonMobil και η Total σε συνεργασία με τα Ελληνικά Πετρέλαια (η Total συμμετέχει ήδη σε κοινοπρακτικό σχήμα με τα ΕΛ.ΠΕ.).
Χθες εκπρόσωποι των τριών εταιρειών επισκέφθηκαν τον Γιάννη Δραγασάκη και τον Γ. Σταθάκη με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνηση να τους ενημερώνει για τη διαδικασία μετάβασης της ελληνικής οικονομίας, από την ύφεση στην ανάπτυξη καθώς και για την στρατηγική εξόδου της χώρας από τα μνημόνια, τονίζοντας τις ισχυρές επενδυτικές προοπτικές της Ελλάδας.
Ο Γιάννης Δραγασάκης επισήμανε, επίσης, ότι η κυβέρνηση εξετάζει με συστηματικό τρόπο τις δυνατότητες αξιοποίησης του φυσικού πλούτου της χώρας, πάντα με όρους περιβαλλοντικής προστασίας, διαφάνειας και μεγιστοποίησης του οφέλους για την Κοινωνική Ασφάλιση.