"Ραντεβού" στο Σύνταγμα έχουν δώσει σήμερα το πρωί δυνάμεις των αγροτών, με "μπροστάρηδες", όπως φαίνεται, τους Κρητικούς αλλά και με τη δυναμική συμμετοχή αγροτών και κτηνοτρόφων από όλη την Ελλάδα στο πλαίσιο του πανελλαδικού συλλαλητηρίου στην Αθήνα.
Οι Κρητικοί, που αναμένεται να έχουν τη μαζικότερη παρουσία στο συλλαλητήριο, είχαν αρχίσει να καταφθάνουν από χθες στο λιμάνι του Πειραιά και σήμερα το πρωί αναμένεται να ολοκληρωθεί η μετάβαση στην Αθήνα.
Στο πανελλαδικό συλλαλητήριο θα συμμετάσχουν οι σύλλογοι που συμμετέχουν στη συντονιστική επιτροπή αγώνα αγροτών Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, ενώ κάθοδο ετοιμάζουν οι αγρότες και από πλευράς Πρωτοβουλίας καθώς και Θεσσαλοί.
Το δικό τους παρών θα δώσουν στην κινητοποίηση και οι κτηνοτρόφοι μέσω της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων αλλά και του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, ενώ κάλεσμα απηύθυνε και η Πανελλήνια Ένωση Οργανώσεων Πτηνοτρόφων Παραγωγών.
Δυναμική αναμένεται και η συμμετοχή των νέων αγροτών και νέων κτηνοτρόφων της χώρας, με την Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών να έχει ήδη απευθύνει κάλεσμα σε όλες τις ενώσεις της.
Την επομένη του συλλαλητηρίου της Αθήνας, την Πέμπτη 19.11, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας (δυνάμεις της ΠΑΣΥ) διοργανώνει τη δική της κινητοποίηση με τρακτέρ στην πλατεία Αγιάς Λάρισας, καλώντας παραγωγούς γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων να συμμετάσχουν μαζικά.
Αιχμή της διαμαρτυρίας των αγροτών αποτελούν τα σκληρά προαπαιτούμενα που αφορούν τον αγροτικό τομέα, στα οποία περιλαμβάνονται αυξημένη φορολογία και εισφορές στον ΟΓΑ.
Αναμένεται πάντως ότι εκπρόσωποι των αγροτών θα επιδώσουν στη Βουλή υπομνήματα με τα αιτήματα και τις θέσεις τους τόσο ως προς τα μέτρα του νέου Μνημονίου όσο και σχετικά με τα συσσωρευμένα προβλήματα του τομέα.