Στον αέρα τινάζει για άλλη μια φορά η Ε.Ε. τα επικοινωνιακά σχέδια της κυβέρνησης περί δέσμευσης των δανειστών για ελάφρυνση του χρέους αν η Αθήνα παρουσιάσει πλεόνασμα. "Δεν υπάρχει θέμα με τη βιωσιμότητα του χρέους" αναφέρει το Reuters επικαλούμενο δηλώσεις κοινοτικών αξιωματούχων, λίγο πριν την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες για το ελληνικό πρόγραμμα.
Υπενθυμίζεται ότι βάσει της απόφασης του Eurogroup τον Νοέμβριο του 2012 η πιθανότητα ελάφρυνσης του χρέους μπορεί να συζητηθεί υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα, έχουν γίνει οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και ότι υπάρχει ανάγκη.
Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι η ίδια η κυβέρνηση αυτοαναιρείται, καθώς έχει χαρακτηρίσει βιώσιμο το χρέος.
Στη σημερινή συνεδρίαση στις Βρυξέλες, ενδέχεται να μη συζητηθεί καν το θέμα του χρέους, ενώ σε ό,τι αφορά την περιβόητη "έξοδο" από το μνημόνιο, ο ίδιος ο Γκ. Χαρδούβελης προανήγγειλε χθες με δηλώσεις του στο Reuters νέο ενισχυμένο πρόγραμμα που θα ισοδυναμεί με νέο μνημόνιο.