Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.0°C25.1°C
4 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.9°C24.8°C
3 BF 47%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
26 °C
23.8°C28.2°C
4 BF 38%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C23.2°C
4 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
22.3°C23.9°C
4 BF 41%
Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη / Το Σάββατο απολογούνται οι κατηγορούμενοι - Τα στοιχεία που τους «καίνε»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη / Το Σάββατο απολογούνται οι κατηγορούμενοι - Τα στοιχεία που τους «καίνε»

Οι φερόμενοι δράστες της γυναικοκτονίας έξω από το δικαστήριο
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΤΕΑΜ

Αύριο Σάββατο (13/1) αναμένεται να απολογηθούν οι δύο κατηγορούμενοι για τη γυναικοκτονία της 41χρονης εγκύου και μητέρας ενός ανήλικου παιδιού, στη Θεσσαλονίκη το βράδυ της Πρωτοχρονιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας άσκησε στον 39χρονο σύντροφό της 41χρονης και στον 34χρονο φίλο και φερόμενο συνεργό του, ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, διακοπή κύησης, ληστεία, παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία.

Ο 39χρονος, ο οποίος είχε ισχυριστεί πως η 41χρονη του έστειλε μήνυμα μόλις χάθηκαν τα ίχνη της κι ότι πήρε μαζί της 5.000 ευρώ από το σπίτι, σε μια προσπάθεια να αποπροσανατολίσει τις αρχές, εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι δεν έχει καμία εμπλοκή στη δολοφονία της συντρόφου της. Υπενθυμίζεται ότι ο φίλος του, ήταν εκείνος που ομολόγησε το έγκλημα, με τον ίδιο να υποστηρίζει ότι δεν ήταν μπροστά όταν συνέβη αλλά του το μετέφερε ο 39χρονος αργότερα. 

«Την 1η του μήνα στις 22:00 πήρα τη Γεωργία από τη δουλειά της (περιγράφει με λεπτομέρειες την διαδρομή). Μπήκαμε στο σπίτι μου και μετά από λίγο κοιμηθήκαμε. Στις 08:45 ξύπνησα και η Γεωργία δεν ήταν εκεί. Δεν κατάλαβα πότε έφυγε. Από όταν μπήκαμε το βράδυ στο σπίτι και μας πήρε ο ύπνος στις 00:30 ως το πρωί, δεν ξύπνησα για να καταλάβω πότε έφυγε η Γεωργία, ούτε ξαναβγήκα από το σπίτι για κάποιον λόγο. Στο μήνυμα που μου έστειλε η Γεωργία με ενημέρωνε ότι είχε πάρει 5.000 ευρώ από το συρτάρι στο κομοδίνο, χρήματα που είχα μαζέψει δουλεύοντας σε ρεπό και διπλοβάρδιες για να τη βοηθήσω να ξεχρεώσει λογαριασμούς» φέρεται να ισχυρίζεται ο 39χρονος, σύμφωνα με το Mega.

Το σχέδιο της δολοφονίας - Τι είπε ο 34χρονος 

Ο τηλεοπτικός σταθμός παρουσίασε τα όσα ισχυρίστηκε ο 34χρονος φερόμενος συνεργός του συντρόφου της Γεωργίας. «1η του μήνα μου τηλεφώνησε ο 39χρονος και μου ζήτησε να πάω στο σπίτι του στις 20:00, χωρίς να έχω μαζί το κινητό μου. Όταν έφτασα εκεί, μου ζήτησε να στήσουμε μια ψεύτικη ληστεία στη Γεωργία. Μου εξήγησε πώς θα το κάναμε και μάλιστα, μου έδειξε ένα μαχαίρι με κίτρινη λαβή για να απειλήσω με αυτό τη σύντροφό του. Σκοπός ήταν να την ακινητοποιήσουμε και το πρωί να πηγαίναμε στο πατρικό της, για να πάρουμε  7 με 8.000 ευρώ. Είχα οικονομικά προβλήματα και συμφώνησα», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Ο 39χρονος έφυγε για να πάρει τη Γεωργία από τη δουλειά κι εγώ έμεινα στο διαμέρισμα, κρυμμένος στο σαλόνι, με τα φώτα σβηστά και τα παντζούρια κατεβασμένα. Όταν η Γεωργία επέστρεψε, της επιτέθηκα από πίσω και την ακινητοποίησα, πιάνοντας με το ένα χέρι το στόμα της και με το δεξί, ακούμπησα το μαχαίρι που κρατούσα στον λαιμό της. Την οδήγησα με τη βία στην κρεβατοκάμαρα».

«Ο 39χρονος έσβησε τα φώτα, της πέρασε χειροπέδες και της έδεσε το στόμα και τα μάτια με ταινία. Μετά πήρε το μαχαίρι από το χέρι μου και μου έκανε νόημα να φύγω από το διαμέρισμα και να πάω στο αυτοκίνητό μου. Δέκα λεπτά μετά, ο 39χρονος κατέβηκε από το διαμέρισμα και μου ζήτησε να τον βοηθήσω. Τον ρώτησα ‘’τι έγινε;’’ και μου είπε ‘’η Γεωργία είναι νεκρή’’. Όταν ανέβηκα στο διαμέρισμα είδα τη Γεωργία ξαπλωμένη στο κρεβάτι, μέσα σε μια λίμνη αίματος», κατέληξε.

Τα στοιχεία που οδήγησαν στη σύλληψή των δύο ανδρών 

Σύμφωνα με τις Αρχές, τα στοιχεία που οδήγησαν στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δύο κατηγορούμενων ήταν τα εξής:

- Αποτυπώματα του 34χρονου φίλου του συντρόφου στην εξωτερική πλευρά της ντουλάπας του υπνοδωματίου και στην πόρτα του μπάνιου.

- Υλικό από κάμερες όπου διακρίνονται  οι δύο κατηγορούμενοι να μπαινοβγαίνουν από τι 00:00 ως τις 07:30 και να πετούν αντικείμενα σε κάδους, να μπαίνουν στο διαμέρισμα με ένα μπαούλο, να βγαίνουν με το ίδιο μπαούλο, και να το βάζουν στο ΙΧ, να βγάζουν ένα στρώμα και να ανεβάζουν άλλο στρώμα στο διαμέρισμα.

-6/1/2024 εντοπίζεται στρώμα με ίχνη αίματος σε κοντινό κάδο. Ταυτοποιείται το DNA της Γεωργίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL