Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.3°C22.9°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
17.4°C23.9°C
2 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
23 °C
23.2°C29.3°C
1 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
24.8°C26.4°C
2 BF 50%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
18.9°C24.1°C
0 BF 63%
Τέμπη / Το πτυχίο Νομικής του Κυπριανού που σκοτώθηκε παρέλαβε η αδερφή του
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τέμπη / Το πτυχίο Νομικής του Κυπριανού που σκοτώθηκε παρέλαβε η αδερφή του

133853219a.jpg

Μια πολύ συγκινητική στιγμή εκτυλίχθηκε την Πέμπτη στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όταν ο κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του ιδρύματος παρέδωσε το πτυχίο του 23χρονου Κυπριανού Παπαϊωάννου, θύματος του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, στην αδελφή του Εύα.

Εξι μήνες μετά το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, όπου ο 23χρονος Κύπριος φοιτητής έχασε τη ζωή του μαζί με άλλους 56 επιβάτες, η Εύα παρέλαβε τη βεβαίωση που αναγράφει ότι κρίνεται άξιος του πτυχίου του Τμήματος Νομικής της Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η αδελφή του Κυπριανού γνωστοποίησε το γεγονός με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην οποία ανέφερε: «Σήμερα παρέλαβα το πτυχίο σου Κύπρος Παπαϊωάννου μου. Βέβαια εσύ πήρες το πτυχίο της ζωής, το πέρασες με άριστα και ζεις τώρα στο για πάντα... Αλλά και πάλι συγχαρητήρια! Ευχαριστούμε τη Νομική Σχολή ΑΠΘ που σε τίμησε με τον τρόπο αυτό. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και καλή σταδιοδρομία!».

Στο μοιραίο δρομολόγιο των Τεμπών επέβαιναν συνολικά 9 φοιτητές του ΑΠΘ και άλλοι 4 φοιτητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του Διεθνούς Πανεπιστημίου, ενώ 26 φοιτητές και φοιτήτριες της πόλης ήταν ανάμεσα στους επιβαίνοντες που τραυματίστηκαν κατά τη σύγκρουση των δύο τρένων.

Οι πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ έκαναν λόγο εκείνες τις ημέρες για τη μεγαλύτερη τραγωδία που έχει βιώσει στην ιστορία του το πανεπιστήμιο. Στις αρχές Μαΐου, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι του ΑΠΘ δημιούργησαν με δική τους απόφαση ένα μνημείο με τα ονόματα των 13 φοιτητών από τη Θεσσαλονίκη.

«Το έγκλημα στα Τέμπη ήταν μία τραγωδία, χάσαμε τους συμφοιτητές μας. Χάθηκαν παιδιά που ήταν στη δική μας ηλικία, θα μπορούσε να ήταν ο καθένας μέσα. Οι φοιτητικοί σύλλογοι με αυτό το μνημείο θέλουμε να δείξουμε ότι δεν θα ξεχάσουμε ποτέ αυτό το έγκλημα και γι’ αυτόν τον λόγο κάνουμε αυτή τη δράση» ανέφεραν χαρακτηριστικά κατά την αποκάλυψη του μνημείου.

Εξι μήνες μετά το πολύνεκρο δυστύχημα, οι συγγενείς και οι φίλοι των θυμάτων ζητούν δικαιοσύνη, ενώ η κρίση εμπιστοσύνης για το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας έχει επηρεάσει και τους νέους και τις νέες της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι πλέον προτιμούν να ταξιδεύουν με κάποιο άλλο μέσο μετακίνησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL