Ένα σπινθηριστή (μπουζί), βαμβάκι και κιάλια φέρεται να είχε στην κατοχή του ο ένας από τους δύο που προσήχθησαν νωρίτερα στον Άγιο Γεώργιο στον Αυλώνα, ως ύποπτοι εμπρησμού, αναφορικά με τη μεγάλη φωτιά στην Πάρνηθα.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ ο ίδιος φέρεται ότι παρατηρούσε τις περιοχές που έχουν παραδοθεί στις φλόγες. Υπενθυμίζεται ότι στον Αυλώνα προσήχθη και άλλο ένα άτομο
Επιπλέον, όσον αφορά στα δύο άτομα 31 ετών που προσήχθησαν στο Μενίδι, οι αρχές βρήκαν στην κατοχή τους αναπτήρες και ένα μικρό μπιτόνι με εύφλεκτη ύλη.
Στο στόχαστρο των αρχών βρίσκεται και ένας 45χρονος κάτοικος Αυλώνα αναφορικά με τους εμπρησμούς που ξέσπασαν σήμερα στην περιοχή. Ο ίδιος φέρεται να εθεάθη το πρωί να κινείται ύποπτα με ασημί αγροτικό και μετά από λίγο να ξεσπούν οι πυρκαγιές. Στο εν λόγω όχημα αναφέρθηκε και ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης, Βασίλης Κικίλιας.
Ο ίδιος σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου για τις πυρκαγιές, που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα την Πέμπτη, έριξε όλη την ευθύνη σε «αλητήριους εμπρηστές» αποφεύγοντας να πει οτιδήποτε για τις κυβερνητικές ευθύνες.
