Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.2°C26.8°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.0°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
25 °C
24.4°C28.7°C
2 BF 62%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.8°C26.6°C
2 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C22.4°C
2 BF 64%
Κέρκυρα / Με χρόνια πνευμονία το άλογο – Συνελήφθη ο αμαξάς (βίντεο)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κέρκυρα / Με χρόνια πνευμονία το άλογο – Συνελήφθη ο αμαξάς (βίντεο)

Άλογο

Το άλογο που κατέρρευσε και πέθανε καθώς κουβαλούσε τουρίστες μέσα στο λιοπύρι στην Κέρκυρα έπασχε από χρόνια πνευμονία και μάλιστα ο αμαξάς ιδιοκτήτης του το γνώριζε ότι ήταν άρρωστο.

Ο 76χρονος ιδιοκτήτης του αλόγου συνελήφθη σήμερα το πρωί για παράβαση της νομοθεσίας περί ευζωίας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, ενώ επιπλέον σε βάρος του βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην καταγγελία αυτή προέβη μιλώντας στην ΕΡΤ η Στάμη Τζώρα εκπρόσωπος φιλοζωικών οργανώσεων που πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο παλαιό φρούριο της Κέρκυρας με σύνθημα «η Κέρκυρα να μην γίνει Σαντορίνη» και βασικό αίτημα την επέκταση απαγόρευσης κυκλοφορίας για τις άμαξες με άλογα από τις 11 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα.

Η εκπρόσωπος των φιλοζωικών οργανώσεων ανέφερε ότι ολοκληρώθηκε η νεκροψία, νεκροτομή στο άτυχο άλογο και διαπιστώθηκε ότι έπασχε από χρόνια πνευμονία. Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι για τη χρόνια ασθένεια του αλόγου είχε πλήρη γνώση ο ιδιοκτήτης του και παρά το γεγονός αυτό συνέχιζε να το χρησιμοποιεί για τουριστικές βόλτες.

Όπως επεσήμανε η Στάμη Τζώρα, την Πέμπτη (6/7), ημέρα που κατέρρευσε και πέθανε το άλογο οι θερμοκρασίες ήταν ιδιαίτερα υψηλές και απαγορευτικές για να γίνονται τουριστικές βόλτες με τις άμαξες.

Να σημειωθεί, ότι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αμαξάς μαστίγωνε το άλογο πριν ξεψυχήσει ενώ το υποχρέωσε να μεταφέρει τουρίστες ενώ είχαν απαγορευθεί από 13:00 έως 17:00 τα δρομολόγια με άμαξες.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL