Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.1°C16.2°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.6°C13.4°C
2 BF 58%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.6°C15.4°C
3 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C12.3°C
0 BF 76%
Αργολίδα / «Μπίζνες» 100 εκατ. ευρώ πάνω στα καμένα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αργολίδα / «Μπίζνες» 100 εκατ. ευρώ πάνω στα καμένα

Κορμοί δέντρων σε καμένο δάσος
EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Επενδυτικές «μπίζνες» πάνω στα καμένα, επιχειρούνται σύμφωνα με ρεπορτάζ του kathimerini.gr το οποίο αποκαλύπτει ότι μεσιτικά γραφεία προσπαθούν να μοσχοπουλήσουν δασική έκταση συνολικής επιφάνειας 3.782 στρεμμάτων κοντά στο Πόρτο Χέλι, μέρος της οποίας κάηκε το 2016.

Συγκεκριμένα, το ίδιο δημοσίευμα επικαλούμενο πηγές της αγοράς αναφέρει ότι μεσιτικά γραφεία προσπαθούν να πωλήσουν το δάσος στην Κορακιά Κρανιδίου της Αργολίδας έναντι 100 εκατ. ευρώ παρά το γεγονός ότι η εν λόγω δημόσια δασική έκταση, περιλαμβάνεται τόσο στους δασικούς χάρτες όσο και σε αποφάσεις της δικαιοσύνης.

Οι ίδιες πηγές, αναφέρουν δε ότι μεγάλο μέρος του εν λόγω δάσους παραδόθηκε στις φλόγες πριν από έξι χρόνια και πλέον είναι χαρακτηρισμένο ως αναδασωτέο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω έκταση εμφανίζεται στο χαρτοφυλάκιο του «Οικοδομικός Συνεταιρισμός Μονίμων Αξιωματικών Πολεμικού Ναυτικού-ΟΣΜΑΝ, Συν. Π.Ε.» ήδη από το 1970, οπότε και παραχωρήθηκε για την ανάπτυξη παραθεριστικών κατοικιών.

Καθώς αυτό δεν κατέστη ποτέ δυνατό, ακριβώς λόγω του δασικού χαρακτήρα της έκτασης και της αντισυνταγματικότητας μιας τέτοιας εξέλιξης παρέμεινε δάσος και από το 1979 και μετά το σχετικό πρόγραμμα του Συνεταιρισμού «πάγωσε».

Όπως επισημαίνει η Καθημερινή, η ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας έχει περιέλθει οψίμως στο επίκεντρο αγοραστικού ενδιαφέροντος, ενώ οι προσφερόμενες εντός σχεδίου εκτάσεις και οικόπεδα είναι εξαιρετικά περιορισμένες.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω δασική έκταση είχε παραχωρηθεί στον Συνεταιρισμό επί δικτατορίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL