Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.3°C24.2°C
3 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C24.7°C
4 BF 37%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C23.8°C
2 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.6°C21.0°C
2 BF 75%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.4°C
3 BF 35%
Ελευθέριος Βενιζέλος / Λήξη συναγερμού για τις πτήσεις της Emirates - Δεν εντοπίστηκε ύποπτος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ελευθέριος Βενιζέλος / Λήξη συναγερμού για τις πτήσεις της Emirates - Δεν εντοπίστηκε ύποπτος

Αεροσκάφη
(SCREENSHOT/YOUTUBE.COM)

Επί ποδός βρέθηκαν οι αρχές με δύο πτήσεις της Emirates στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» μετά από πληροφορίες των ΗΠΑ ότι σε πτήση της εταιρείας από την Αθήνα επέβαινε ύποπτος επιβάτης. Οι πτήσεις είχαν προορισμό το Ντουμπάι και η δεύτερη τη Νέα Υόρκη. Ωστόσο, μετά από έλεγχο της ΕΛΑΣ, δεν εντοπίστηκε το άτομο το οποίο αφορούσε η πληροφορία ή οτιδήποτε άλλο ύποπτο.

https://youtu.be/qdrm998furg

Συγκεκριμένα, πρώτη πτήση με προορισμό τη Νέα Υόρκη της Emirates ΕΚ 209 είχε απογειωθεί και βρισκόταν πάνω από την Ιταλία, όταν δόθηκε εντολή να γυρίσει εσπευσμένα στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», απ' όπου και απογειώθηκε.

Η δεύτερη πτήση της Emirates με προορισμό το Ντουμπάι δεν πραγματοποιήθηκε και το αεροπλάνο καθηλώθηκε στο έδαφος.

Το αεροσκάφος της πτήσης για Νέα Υόρκη που επέστρεψε στις 22.00 συνόδευσαν δύο αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας και συγκεκριμένα της 340 Μοίρας, που απογειώθηκαν από την Κρήτη.

Η ανακοίνωση από την ΕΛΑΣ:

«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι, στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριακών στοιχείων, σχετικά με ύπαρξη ύποπτου ατόμου σε μία από τις δύο πτήσεις γνωστής εταιρείας που αναχωρούσαν απογευματινές ώρες σήμερα (10-11-2022), από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», δόθηκε η εντολή για την επιστροφή της μίας πτήσης και την μη αναχώρηση της έτερης, μετά από απόφαση της Επιτροπής Ασφάλειας Αερολιμένα.

Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στο σύνολο των επιβατών, καθώς και στα αεροσκάφη από υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, χωρίς να εντοπιστεί το άτομο το οποίο αφορούσε η πληροφορία ή οτιδήποτε άλλο ύποπτο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL