Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C17.4°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
11.3°C15.6°C
3 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
3 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.4°C16.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
11 °C
11.0°C11.0°C
1 BF 72%
Κύθηρα – Πρόσφυγες / «Είδαμε ανθρώπους να πνίγονται στα βράχια» - Άγνωστος ο αριθμός των νεκρών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κύθηρα – Πρόσφυγες / «Είδαμε ανθρώπους να πνίγονται στα βράχια» - Άγνωστος ο αριθμός των νεκρών

Για άγνωστο αριθμό νεκρών από την πρόσκρουση ιστιοφόρου, που μετέφερε πρόσφυγες, σε βραχώδη περιοχή στα Κύθηρα, κάνουν λόγο οι πληροφορίες.

https://youtu.be/fwGDkItav_0

Ο Γ. Πρωτοψάλτης, κάτοικος των Κυθήρων, έκανε λόγο μιλώντας στο OPEN για πρωτόγνωρη κατάσταση. Όπως είπε κατά την ολονύκτια επιχείρηση διάσωσης είδε μπροστά στα μάτια του να πνίγονται πρόσφυγες στα βράχια ενώ το ιστιοφόρο είχε διαλυθεί από την πρόσκρουση. 

Δυστυχώς τους είδαμε με τα μάτια μας να πνίγονται. Δεν μπορούσαν να κρατηθούν γιατί τα κύματα τους χτύπαγαν στα βράχια, είπε ο Γ. Πρωτοψάλτης. Τα βράχια είναι κάθετα και προσπαθούσαμε αλλά έχαναν τις δυνάμεις τους και τους έπαιρνε το κύμα, πρόσθεσε συγκλονισμένος.

Ο δήμαρχος Κυθήρων Στρ. Χαρχαλάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι είδε μπροστά στα μάτια του να πεθαίνουν πέντε άτομα καθώς τα κύματα τους χτυπούσαν με μανία στα βράχια. «Τι να σας πω, μπροστά μου πέθαναν πέντε άτομα. Τους πήρε το κύμα και χάθηκαν μέσα σε πέντε δευτερόλεπτα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μαρτυρίες κατοίκων αλλά και του δημάρχου Κυθήρων κάνουν λόγο για, τουλάχιστον, πέντε νεκρούς, ενώ σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του λιμενικού έχουν διασωθεί 81 πρόσφυγες και αγνοούνται δεκαπέντε.

Η επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος για τον εντοπισμό αγνοουμένων συνεχίζεται υπό δυσμενείς συνθήκες, καθώς πνέουν άνεμοι έντασης 7- 8, με ριπές ανέμου έως και 10 μποφόρ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL