Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C18.7°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.4°C18.0°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.3°C18.0°C
0 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C15.7°C
1 BF 69%
Λέσβος / Ανείπωτη τραγωδία με πρόσφυγες- 16 γυναίκες νεκρές και ένα αγοράκι (βίντεο)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Λέσβος / Ανείπωτη τραγωδία με πρόσφυγες- 16 γυναίκες νεκρές και ένα αγοράκι (βίντεο)

Ανείπωτη διπλή τραγωδία με πρόσφυγες βρίσκεται σε εξέλιξη σε Λέσβο  με τα πρώτα στοιχεία να κάνουν λόγο για 16 νεκρές γυναίκες στη Λέσβο καθώς και ένα αγοράκι..

Όλη τη νύχτα και μέχρι αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη και στα δύο νησιά η δραματική επιχείρηση διάσωσης από το λιμενικό με τη συνδρομή της πυροσβεστικής και κάτω από εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του λιμενικού μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί συνολικά 89 πρόσφυγες ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.

Σύμφωνα με το λιμενικό 15 γυναίκες  έχασαν τη ζωή τους στη θαλάσσια περιοχή Προβοσκίδα, ανατολικά της Λέσβου, μετά τη βύθιση λέμβου στην οποία, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, επέβαιναν περίπου 40 πρόσφυγες. Μέχρι στιγμής διασώθηκαν εννιά άνθρωποι, ενώ τρεις εγκλωβίστηκαν σε βραχώδη, απόκρημνη περιοχή.

Οι έρευνες των λιμενικών αρχών επεκτείνονται στην ευρύτερη περιοχή, καθώς θεωρείται πως ορισμένοι πρόσφυγες πιθανόν βρίσκονται στη ξηρά. Στην περιοχή του πολύνεκρου δυστυχήματος επιχειρούν υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης στελέχη του Λιμενικού, του Ελληνικού Στρατού, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.

Η επιχείρηση διεξάγεται υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες, καθώς πνέουν άνεμοι έντασης έως 7 μποφόρ. Στην περιοχή σπεύδουν Παράκτιο Περιπολικό του λιμενικού και ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος για τον εντοπισμό αγνοουμένων συνεχίζεται υπό δυσμενείς συνθήκες, καθώς πνέουν άνεμοι έντασης 7- 8, με ριπές ανέμου έως και 10 μποφόρ.

Στο σημείο βρίσκονται παραπλέον πλοίο, ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού , στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, στελέχη της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής καθώς και εθελοντές διασώστες. Προς εκεί κινούνται πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού σώματος, Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών του Λιμενικού και ομάδα της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών.
 

Πλακιωτάκης: Η ανοχή της Τουρκιάς στα κυκλώματα των αδίστακτων διακινητών, κόστισε ανθρώπινες ζωές

Με δήλωσή του ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής επιτίθεται στην Τουρκία και κάνει λόγο για ανοχή της στα  κυκλώματα των αδίστακτων διακινητών, που κόστισε ανθρώπινες ζωές. «Όσο η Τουρκική ακτοφυλακή δεν εμποδίζει τη δράση τους, τόσο οι διακινητές στοιβάζουν δυστυχισμένους ανθρώπους, χωρίς μετρά ασφαλείας, σε σκάφη που δεν αντέχουν στις καιρικές συνθήκες, θέτοντας τις ζωές τους σε θανάσιμο κίνδυνο», ανέφερε. 

Οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των στελεχών του Λιμενικού Σώματος, του Πολεμικού Ναυτικού, της Πολεμικής Αεροπορίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας και εθελοντών, διέσωσαν χθες δεκάδες συνανθρώπους μας, στα Κύθηρα και τη Μυτιλήνη, αλλά  δυστυχώς, όχι όλους, σημείωσε. «Η Τουρκία οφείλει να σεβαστεί τη συμφωνία της με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Όσο δεν το κάνει, θα θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές», κατέληξε ο Γιάννης Πλακιωτάκης.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL